
Naturligt kakaopulver
129 kr
Ett naturligt kakaopulver? Precis så. Ett minimalt processat (icke alkaliserat) kakaopulver för att behålla alla naturliga smaker. Färgen är naturligt ljus och smaken är aromatisk med fruktiga toner. Perfekt till bakning!
Vad är skillnaden mellan ett icke alkaliserat och ett alkaliserat pulver? Läs mer här
Kan användas som ceremoniell kakao.
Vikt: 220 gram.


Extra mörk choklad 100% utan socker
59 kr
En extra mörk choklad med intensiva toner av nötter, russin & torkade fikon. För chokladälskaren, vår 100 procentiga choklad gjord på endast en ingrediens - kakaobönor. I vår version har vi uteslutit extra kakaosmör som annars är en vanlig tillsats. Varför hälla mjölk i kaffet när man kan dricka det svart tänker vi.
Vikt: 50 gram
Vi handlar bönorna av producenten Kokoa Kamili som har sin fermenteringsstation i den lilla byn Mbingu, en tolv timmars skumpig färd på dammiga grusvägar från Dar Es Salaam. Vi har samarbetat med Kokoa Kamili sedan 2016.
PRISERBronsmedalj i choklad EM, International Chocolate Awards 2018
Region/Producent:
Tanzania, Kokoa Kamili
Böntyp:
Trinitario
Skördeår:
2020
Ingredienser:
Kakaobönor


Rostade kakaonibs
55 kr
Kakaonibs. Våra kakaobönor som vi rostar lätt och krossar till små bitar, nibs, här på fabriken. En energiboost, full med antioxidanter och andra nyttigheter. Avnjut som de är eller strö på müslin, gröten, yoghurten, smoothies eller toppa på dessertglassen.
Kan användas som ceremoniell kakao.
Vikt: 95 gram

Choklad för bakning & dryck 500g
249 kr
Upptäck vår kollektion av svensktillverkad bakchoklad för den professionella hemmabakaren eller den medvetna pralinmakaren. Chokladen passar även utmärkt för att tillaga en lyxigare varm choklad. (Kan användas som ceremoniell kakao). Välj mellan flera olika sorter och ursprung. Som alltid med våra produkter tillsätter vi inte extra kakaosmör i den mörka ursprungschokladen och aldrig sojalecitin eller vanilj. Vi tror på att låta chokladens naturliga smak komma fram och låta den lyfta dina bakverk och praliner till en ny smak nivå.
Chokladen är tempererad och riven och levereras i återförslutningsbar påse om 500 gram. Perfekt kvalitets choklad för bakning och att göra praliner. För att gjuta pralinskal kan ni behöva addera lite kakaosmör för choklad med låg fluiditet. Runt 5 % kakaosmör brukar vara lagom.
SORT
INFO
FLUIDITET
INGREDIENSER
Uganda 72%
Toner av bananbröd, apelsin & kanel
Kakaobönor,rörsocker
Peru 72%
Toner av ros, litchifrukt & peppar
Kakaobönor,rörsocker
Peru 85%
Toner av ros, litchifrukt & peppar
Kakaobönor,rörsocker
Tanzania 74%
Syltiga toner av russin, torkade fikon & körsbär
Kakaobönor,rörsocker
Darkness100%
Toner av nöt, russin & torkade fikon
Kakaobönor
Dom. Rep.70%
Nötiga toner av nougat och fudge
Kakaobönor,rörsocker
Dark milk55%
Toner av nöt, honung & kola
Kakaobönor, rörsocker,kakaosmör, helmjölks-pulver
Vegan mylk54%
Vegansk mjölk-choklad på kokos
Kakaobönor, rörsocker,kokos, kakaosmör
Whitechocolate34%
Balanserad vit choklad som lyfter dina kreationer
Kakaosmör, rörsocker,helmjölk-pulver
Vegan whitechocolate30%
En vegansk vit choklad på kokos
Kakaosmör, rörsocker, kokos

Bakningskit för chokladälskaren
479 kr
Ett presentkit eller startkit för den bakningsintresserade. - Riven & tempererad hantverkschoklad 500g för att göra desserter och praliner (70 % Dominikanska Republiken)- En mörk chokladkaka (70% Dominikanska Republiken) för att bryta i lyxiga chocolate chip cookies- Lättrostade kakaonibs - Naturligt icke-alkaliserat kakaopulver, single origin från Uganda

Rostade kakaobönor 250g
129 kr
Rostade kakaobönor i påse. Ett nyttigt snacks eller en bitter energikick.Ät som de är, krossa och skala för att strö över gröt, glass eller smoothienEller testa att göra choklad. Mortla till en pasta och addera socker och blanda i en matberedare. Bred ut och låt stelna. Obs. Mal ej i kaffekvarn.