KAKAOCEREMONI

Ta din kakaoceremoni till en ny nivå med vår rena ceremoniella kakao från Kokoa Kamili i Tanzania.

Vår ceremoniella choklad är skapad för att förhöja dina meditationer och chokladyoga-stunder med en fyllig och krämig chokladupplevelse.

Köp ceremoniell kakao och skapa en harmonisk atmosfär under dina rituella stunder. Varje kopp är en njutning som dessutom bidrar till en hållbar kakaohandel och bevarar en lokal hantverksproduktion på Österlen.

FLER CHOKLADPRODUKTER FÖR KAKAOCEREMONIER

Njut av en harmonisk stund med vår ekologiska ceremoniella kakao från Kokoa Kamili i Tanzania - enbart hållbart odlad kakao för en smakupplevelse i världsklass. Svenska Kakao Upptäck smaken av Afrika med vår högkvalitativa ceremoniella kakao från Kokoa Kamili - perfekt för att skapa en avkopplande atmosfär och bidra till en bättre miljö.
Hållbart odlad Ceremoniell Kakao från Tanzania I 100% Vegansk & utan socker 249 kr 279 kr
Upplev den rika och krämiga smaken av vår ceremoniella kakao 100% från Kokoa Kamili i Tanzania. Denna utsökta choklad på enbart kakaobönor är hållbart odlad utan användning av bekämpningsmedel och består enbart av högkvalitativ kakao från vår producent Kokoa Kamili i Tanzania. Ingenting har adderats utan kakaobönorna har som enda ingrediens omvandlats till en krämig choklad rik på smak.  Med en mjuk fruktighet är vår ceremoniella kakao perfekt för att skapa en avkopplande och harmonisk atmosfär under dina ceremonier.  Vår kakao är också en idealisk produkt för dig som prioriterar hållbarhet och miljövänliga val. Genom att välja vår kakao till din kakaoritual stöder du en lokal producent och bidrar till en bättre och mer hållbar chokladindustri.  Köp vår ceremoniella kakao från Kokoa Kamili i Tanzania, en ren produkt som du kan lita på. Vikt: 500 gramLevereras finriven i återförslutningsbar kraftpapperspåseRegion/Producent: Tanzania, Kokoa KamiliBöntyp: TrinitarioSkördeår: 2022  Finriven extra mörk choklad.Ingredienser:  Kakaobönor. 100% kakao. Kan innehålla spår av nöt och mjölk. Näringsinnehåll: Näringsvärde, 100 g Energi...............2373kJ ........................610kcal Fett.........................55g varav mättat.......33,5g Kolhydrat...............8,8g varav socker........0,3g Protein...................11,1g Salt..........................0g
Naturligt kakaopulver, single origin från Svenska Kakao
Naturligt kakaopulver 129 kr
Ett naturligt kakaopulver? Precis så. Ett minimalt processat (icke alkaliserat) kakaopulver för att behålla alla naturliga smaker. Färgen är naturligt ljus och smaken är aromatisk med fruktiga toner. Perfekt till bakning! Vad är skillnaden mellan ett icke alkaliserat och ett alkaliserat pulver? Läs mer här Kan användas som ceremoniell kakao. Vikt: 220 gram.
Single Origin Tanzania 100% - Mörk choklad utan socker av Svenska Kakao vann silver I International Chocolate Awards Mörk choklad från Tanzania 100% - Svenska Kakao
Extra mörk choklad 100% utan socker 59 kr
En extra mörk och sockerfri choklad med intensiva toner av nötter, russin & torkade fikon. För chokladälskaren, vår 100 procentiga choklad gjord på endast en ingrediens - kakaobönor. I vår version har vi uteslutit extra kakaosmör som annars är en vanlig tillsats. Varför hälla mjölk i kaffet när man kan dricka det svart tänker vi. Vikt: 50 gram Vi handlar bönorna av producenten Kokoa Kamili som har sin fermenteringsstation i den lilla byn Mbingu, en tolv timmars skumpig färd på dammiga grusvägar från Dar Es Salaam. Vi har samarbetat med Kokoa Kamili sedan 2016. PRISERBronsmedalj i choklad EM, International Chocolate Awards 2018 Region/Producent: Tanzania, Kokoa Kamili Böntyp: Trinitario Skördeår:  2023 Ingredienser: Kakaobönor
Rostade kakaons bean to bar Svenska Kakao Rostade kakaonibs Other chocolate products The Swedish Cacao Company // Svenska Kakaobolaget
Rostade kakaonibs 55 kr
Kakaonibs. Våra kakaobönor som vi rostar lätt och krossar till små bitar, nibs, här på fabriken. En energiboost, full med antioxidanter och andra nyttigheter. Avnjut som de är eller strö på müslin, gröten, yoghurten, smoothies eller toppa på dessertglassen.  Kan användas som ceremoniell kakao. Vikt: 95 gram Näringsvärde per 100 g Energi.2373 kJ/ 610 kcal, Fett...........................55 g, varav mättat fett...33,5 g Kolhydrat.................8,8 g, varav sockerarter..0,3 g Protein..................11,1 g, Salt............................0 g
chokladpellets, choklad riven, mörk choklad för praliner och bakning
Choklad för bakning & dryck 500g 249 kr
Upptäck vår kollektion av svensktillverkad bakchoklad för den professionella hemmabakaren eller den medvetna pralinmakaren. Chokladen passar även utmärkt för att tillaga en lyxigare varm choklad. (Kan användas som ceremoniell kakao). Välj mellan flera olika sorter och ursprung. Som alltid med våra produkter tillsätter vi inte extra kakaosmör i den mörka ursprungschokladen och aldrig sojalecitin eller vanilj. Vi tror på att låta chokladens naturliga smak komma fram och låta den lyfta dina bakverk och praliner till en ny smak nivå.  Chokladen är tempererad och riven och levereras i återförslutningsbar påse om 500 gram. Perfekt kvalitets choklad för bakning och att göra praliner. För att gjuta pralinskal kan ni behöva addera lite kakaosmör för choklad med låg fluiditet. Runt 5 % kakaosmör brukar vara lagom.  SORT INFO FLUIDITET INGREDIENSER Uganda 72% Toner av bananbröd, apelsin & kanel Kakaobönor,rörsocker Peru 72% Toner av ros, litchifrukt & peppar Kakaobönor,rörsocker Peru 85%  Toner av ros, litchifrukt & peppar Kakaobönor,rörsocker Tanzania 74% Syltiga toner av russin, torkade fikon & körsbär Kakaobönor,rörsocker Dom. Rep.70% Nötiga toner av nougat och fudge Kakaobönor,rörsocker Dark milk55% Toner av nöt, honung & kola Kakaobönor, rörsocker,kakaosmör, helmjölks-pulver Vegan mylk54% Vegansk mjölk-choklad på kokos Kakaobönor, rörsocker,kokos, kakaosmör Whitechocolate34% Balanserad vit choklad som lyfter dina kreationer Kakaosmör, rörsocker,helmjölk-pulver Vegan whitechocolate30% En vegansk vit choklad på kokos Kakaosmör, rörsocker, kokos  
Bakningskit för chokladälskaren
Bakningskit för chokladälskaren 479 kr
Ett presentkit eller startkit för den bakningsintresserade. - Riven & tempererad hantverkschoklad 500g för att göra desserter och praliner (70 % Dominikanska Republiken)- En mörk chokladkaka 50g (70% Dominikanska Republiken) för att bryta i  lyxiga chocolate chip cookies- Lättrostade kakaonibs 80g - Naturligt icke-alkaliserat kakaopulver, single origin från Uganda 220g
Rostade kakaobönor 250g
Rostade kakaobönor 250g 79 kr
Rostade kakaobönor i påse. Hållbart odlade, icke besprutade single origin kakao från Dominikanska Republiken. Lättrostade bönor som kan utgöra ett nyttigt snacks eller energikick. Ät som de är, krossa och skala för att strö över gröt, glass eller smoothienEller testa att göra choklad. Mortla till en pasta och addera socker och blanda i en matberedare. Bred ut och låt stelna. Obs. Mal ej i kaffekvarn.  Kan användas som ceremoniell kakao. 

Vad är en kakaoceremoni?

Kakaoceremoni är en ritual där deltagarna förbereder och dricker en varm chokladdryck med intention, närvaro och respekt. Det handlar om att skapa en meditativ och medveten atmosfär där man kan gå in i en djupare inre resa. Ceremoniell kakao har blivit populärt som en form av självsökningspraktik, där man kan utforska sitt inre landskap, öppna hjärtat och stärka förbindelsen med sig själv, naturen och det högre medvetandet

Ceremoniell kakao är en speciell typ av chokladdryck, tillverkad av hållbart odlad kakao av hög kvalitet. Den skiljer sig från vanlig konsumtionskakao genom sin ursprungsspårbarhet, kvalitet och hållbara odling utan bekämpningsmedel. Kakaon är noga utvald för sin rika smak och odlas med respekt för naturen och det lokala ekosystemet, vilket gör den till ett ansvarsfullt och hållbart val.

HÅLLBART ODLAD

Kakaon har odlats hållbart och etiskt

TRANSPARENS

Kakaon går att spåra från odlare till choklad

SINGLE ORIGIN

All kakao kommer från ett ursprung

Orolig för Tungmetaller i choklad?

Vi tillverkar vår choklad från kakaobönor och vi handlar vår kakao från producenter vi känner eller som vi personligen besökt. Därför kan vi ha full transparens genom hela processen. Därför kan vi berätta vart kakaon kommer ifrån, hur den har odlats och behandlats, hela vägen från kakaofrukt till färdig chokladprodukt. Detta är ytterst ovanligt i en branch där många inte vill eller kan redogöra för kakaons ursprung i sin choklad.

Det mycket vanligt är att chokladvarumärken köper en färdig choklad som någon annan tillverkat och därför är informationen oftast knapphändig.

Prova att fråga leverantörer om de verkligen tillverkat chokladen som de marknadsför i sin egen fabrik, om de vet vart kakaon kommer ifrån, vem som odlat den och hur den exempelvis jästs och torkats så kommer du snart att märka att svaren inte längre är så tydliga trots certifieringar och gröna märkningar.

Många undrar även om tungmetaller i kakaon som vi använder. Just i den ceremoniella chokladen använder vi kakao från producenten Kokoa Kamili i Tanzania. All deras kakao är kontinuerligt testade och de har inga problem med tungmetaller i sina odlingar. 

Men frågan om tungmetaller som kadmium är en viktigt och aktuell fråga som ofta återkommer. Vill du veta mer kan vi rekommendera ett program som vår branschkollega, Greg D'Alesandre från Dandelion Chocolate har medverkat i där han har djupdykt i denna spännande fråga: youtube.com/watch?v=W2YU101IM1s

American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa