Besök Österlen - våra 20 bästa insidertips & smultronställen

Vad vore en sommar utan ett besök på Österlen. Detta fantastiska landskap som omger vår chokladfabrik bjuder på hantverk, naturupplevelser och kulinariska upplevelser.

Efter tio år på Österlen vill vi dela med oss av våra bästa insidertips och smultronställen. Vi hoppas såklart att få se dig på fabriken snart! Enjoy!

// Ulrika & Fredrik grundare av Svenska Kakao AB

Besök Österlen - våra 20 bästa insidertips & smultronställen

 

 

 1. Fika/Butik/Glass: Österlenchoklad - Såklart kan du inte besöka Österlen utan att besöka vårt chokladcafé med butik. Insidertips: Gör en egen chokladprovning i caféet. Om det är fint väder, låna en picknickfilt och slå dig ner i gräset på baksidan med en kopp varm eller kall choklad. Missa inte pralinen med smak av Äpplekaka eller den nya pralinen med smak av brynt smör. Gräddbullarna och chokladbiskvierna är också publikfavoriter som snabbt säljer slut. 
 2. Bo/Äta: Talldungens gårdshotell - För ett glas vin, en middag men mest av allt den fantastiska frukosten i ett Österlenskt Toscana!
 3. Bo/Handla/Äta/Fika/Glass: Örum 119 - Här kan du sova gott, äta gott, njuta av riktigt riktigt god glass (frusen glädje) och handla vackra saker men vårt habegär väcks till de nybakta croissanterna klockan 08.00 när bageriet öppnar. 
 4. Konst: Håkan Berg i Maglehem - Missa inte. En tavla kommer följa med dig hem från Håkans vackra ateljé. 
 5. Handla: Borstfabriken i Onslunda - Här hittar vi och inhandlar borstar för livets alla tillfällen. 
 6. Handla: Kåsebergaodlingen - I ett plåtskjul mitt bland odlingarna kan man handla ekologiskt frukt och grönt till kvällens middag. 
 7. Handla: Systrarna Lindskogs - En söt liten handelsträdgård som har de mest utsökta snittblommorna och Gitte binder de mest förtjusande buketterna.
 8. Natur: Sandhammaren - Hagestad Naturreservat - Knäbäckshusen - Tre fantastiska stränder som kommer göra att du flyttar hit för gott.
 9. Natur: Ales stenar - Åk hit tidigt på morgonen för att uppleva soluppgången med en kopp kaffe. Är du surfare har du en bra surfstrand  nere i Kåseberga. 
 10. Äta: Pastafabriken - boka bord är tipset. Men du lämnar stället med en god pastarätt i magen. 
 11. Äta: Köpmansgatan 6 - En lite undangömd oas mitt i Borrby. Enkel meny i vacker trädgård.
 12. Äta / Glass: Hörte Brygga - Värd en omväg med god mat, goda viner och numera även glass.
 13. Äta: Österlenburgare - En god burgare. Typ den bästa på Österlen. Precis vad man vill ha. 
 14. Handla/ Fika: Åbergs trädgård - Ta en promenad i en drömmig oas. Njut av prunkande persikoträd, stockrosor, kryddväxter, växthus 
 15. Konst: Rikstolvan - bli inspirerad av en tänkvärd utställning och njut av vad köket har att erbjuda.
 16. Handla/ Glass: Österlenkryddor -  Insidertips: missa inte att köpa lavendel på lösvikt och deras fantastiska glassar. 
 17. Handla: Bonalumi Bottlers, Österlensk Gin - Sväng in på ett lokalt systembolag och köp med dig en souvenir hem från landsbygden. 
 18. Äta: Tryffelsvinet i Kivik - Ett besök till vårt Italien på Österlen 
 19. Konst/Handla: Keramik på 912 Kåseberga - Vackra keramiska alster i en fin utställningsmiljö. 
 20. Bo/ Handla: TypeO - Upplev ett unikt boende som andas skandinavisk design med omtanke för detaljerna. En lika vacker webbshop väcker habegär för handplockade alster från världens alla hörn.

 

Key words: Att göra Österlen - Saker att göra på Österlen - Vad göra Österlen - Saker att göra i Österlen - Att se och göra Österlen - Att göra Simrishamn - Sevärdheter Österlen - Österlen utflykt - Att göra med barn i Skåne - Skåne att göra - Kul att göra i Skåne - Mysigt att göra i Skåne - Barn utflykt Skåne - Se och göra Skåne
PAY WITH CREDIT CARD I KLARNA I SWISH American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa