CHOKLADCAFÉ, BUTIK & FABRIK

HITTA HIT

Tranesvägen 37 (Längs väg 19)
273 92 Skåne-Tranås

 0417 – 20125
 info (at) svenskakakao.se

ÖPPETTIDER

Onsdag - Fredag: 11.00 -17.00
Lördag - Söndag: 10.00-15.00

På vår fabrik i Skåne-Tranås, Österlen har vi tillverkat svensk choklad, bean to bar, sedan 2013. Fabriken huserar i en gammal byskola från 1893 och än idag är det här vi tillverkar alla våra produkter innan de skeppas iväg till världens alla hörn.

På chokladfabriken, som håller öppet året runt, kan du handla choklad till fabrikspriser och fika i caféet. Soliga sommardagar är trädgården på baksidan eftertraktad där du kan varva ner och hitta det rätta Österlentempot. Har du tur lyckas du knipa en gräddbulle eller två som tar slut snabbare än vi hinner göra dem. Eller varför inte en brownie med pekannötskola tillsammans med en god kopp kaffe som rostats av några av Sveriges bästa kafferosterier? Färska praliner är förstås en självklarhet.

Från fabriksbutiken kan du även se tillverkningen genom våra produktionsfönster och om du har tur kan du skymta en chokladfabrikör som tillverkar något gott just då. När kakaobönorna rostas sprids ljuvliga dofter i hela huset.

Tänk på att det är olika faser i en choklad och pralinproduktion, liksom i alla produktioner. Man ser lite olika saker beroende på vilken dag och vilken tid man är här. Någon dag rostar vi kakaobönor, någon dag dekorerar vi praliner och vissa dagar packar vi chokladprodukter eller kanske rent av städar och diskar. På helgerna är produktionen stängd då chokladmakare också behöver lite vila.

American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa