OM SVENSKA KAKAO

Allt började sommaren 2013. Semestern som aldrig tog slut.
En kort kaffepaus under en sommarsemester på Österlen slutade i ett köp av Skåne-Tranås gamla byskola från 1893. Tre månader senare grundade Ulrika & Fredrik Bergenkrans chokladföretaget Svenska Kakao och blev en av pionjärerna inom hantverkschoklad (bean to bar choklad) i Sverige. Än idag är det unikt att tillverka choklad från kakaobönor i Sverige och endast en handfull tillverkare existerar i norden.

Ulrika & Fredrik reser runt till olika kakaoproducenter i världen för att välja den allra bästa kakaon till sin choklad. Detta gör Svenska Kakaos choklad så unik. Kakaobönorna liksom producenterna väljs med omsorg för att inkludera aspekter som exceptionell kvalitet, hållbarhet, transparens, rättvis prissättning och extraordinär smak. Med ett litet team av skickliga chokladmakare tillverkas allt från grunden i den lilla fabriken på Österlen.

Genom åren har Svenska Kakaos choklad vunnit flera fina priser i internationella tävlingar och serverats på såväl stjärnkrogar och tesalonger samt representerats på välkända varuhus i städer som Isetan i Tokyo, Lafayette i Paris och KaDeWe i Berlin. Idag finner du chokladen i 15 länder och hos återförsäljare runt om i hela Sverige.

PAY WITH CREDIT CARD I KLARNA I SWISH American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa