BAKA MED FIN CHOKLAD

Om du vill baka med choklad & kakao hemma kan du hitta ett generöst sortiment av lyxiga bakingredienser hos Svenska Kakao. Här kan du välja mellan mjölkchoklad, mörk choklad från olika ursprung och vit choklad av hög kvalitet. 

  • ---

ÄR DU PROFESSIONELL KONDITOR ELLER KOCK?
Upptäck vår kollektion av produktionschoklad för bagerier, restauranger & pralinister

Fin ekologisk bakchoklad
Fin bakchoklad & varm choklad 500g
249 kr
Upptäck fin bakchoklad tillverkad av högkvalitativa kakaobönor på chokladfabriken i Skåne. Välj mellan mörk choklad, mjölkchoklad, vit choklad och vegansk bakchoklad.  Vår choklad är unik då den tillverkas från grunden, bean to bar, av kakaobönor som vi hämtat hem från olika ursprung. Det betyder att allt tillverkas här i vår lilla fabrik på Österlen. Det betyder också att chokladen inte innehåller tillsatser som sojalecitin eller palmolja. Att vi in den mörka chokladen enbart har kakaobönor och socker som ingrediens och inte adderat extra råvaror som vanilj, vanillin eller kakaosmör.  Eftersom vi handlar kakaobönor från utvalda producenter vi känner kan vi även redogöra för vart kakaon vuxit, vem som odlat den, hur mycket som betalats och hur den fraktats till vår dörr. Full transparens med så mycket direktleverans som det bara går.  Chokladen är tempererad och riven och levereras i återförslutningsbar påse om 500 gram. Perfekt kvalitets choklad för bakning och att göra praliner. För att gjuta pralinskal kan ni behöva addera lite kakaosmör för choklad med låg fluiditet. Runt 5 % kakaosmör brukar vara lagom. Chokladen passar även utmärkt för att tillaga en lyxigare varm choklad. (Kan användas som ceremoniell kakao).    SORT INFO FLUIDITET INGREDIENSER Uganda 72% Toner av bananbröd, apelsin & kanel Kakaobönor,rörsocker Peru 72% Toner av ros, litchifrukt & peppar Kakaobönor,rörsocker Peru 85%  Toner av ros, litchifrukt & peppar Kakaobönor,rörsocker Tanzania 74% Syltiga toner av russin, torkade fikon & körsbär Kakaobönor,rörsocker     Thailand70% Chokladiga toner av mango, citron och honung   Kakaobönor,rörsocker Dark milk55% Toner av nöt, honung & kola Kakaobönor, rörsocker,kakaosmör, helmjölks-pulver Vegan mylk54% Vegansk mjölk-choklad på kokos Kakaobönor, rörsocker,kokos, kakaosmör Whitechocolate34% Balanserad vit choklad som lyfter dina kreationer Kakaosmör, rörsocker,helmjölk-pulver Vegan whitechocolate30% En vegansk vit choklad på kokos Kakaosmör, rörsocker, kokos  
Lyxig varm choklad på mörk choklad Gör varm choklad på finchoklad från Svenska Kakao
Varm choklad på kakao från Chanthaburi 70%
129 kr
Chokladfabrikens egna signaturblandning. Vår populära drickchoklad gjord på riven 70% single origin choklad från Chanthaburi, Thailand blandad med den perfekta mängden ekologiskt rörsocker från Brasilianska Native. Blanda med valfri varm mjölk och njut. Njut av en dryck med chokladiga toner av mango, citron och honung. Klicka här för vårt populära recept för lyxig varm choklad Innehåller: kakaobönor, sockerKan innehålla spår av NÖT & MJÖLKVikt: 250 gram     Näringsvärde per 100 g Energi..2148 kJ/ 514 kcal, Fett..........................29,3 g, varav mättat fett.....17,8 g Kolhydrat................51,5g, varav sockerarter..47 g Protein......................5,9 g, Salt..............................0 g
Rostade kakaonibs från rostade kakaobönor Kakaonibs av hög kvalitet från Svenska Kakao
Rostade kakaonibs
55 kr
Kakaonibs. Våra kakaobönor som vi rostar lätt och krossar till små bitar, nibs, här på chokladfabriken. Högkvalitativa kakaobönor från handskördad kakaofrukter som fermenterats och torkats varsamt för att därefter rostas lätt innan de krossas till perfekta små bitar.  En energiboost, full med antioxidanter och andra nyttigheter. Avnjut som de är eller strö på müslin, gröten, yoghurten, smoothies eller toppa på dessertglassen.  Vikt: 95 gram Näringsvärde per 100 g Energi.2373 kJ/ 610 kcal, Fett...........................55 g, varav mättat fett...33,5 g Kolhydrat.................8,8 g, varav sockerarter..0,3 g Protein..................11,1 g, Salt............................0 g
Färsk kakaofrukt från Ecuador Färsk kakaofrukt, smakar tropiskt. Svenska Kakao AB
Färsk kakaofrukt från Ecuador
45 kr
Hur smakar en kakaofrukt? Alltså fruktköttet till kakaofrukten som annars blir till choklad tillsammans med bönorna.  Det smakar sött, tropiskt, som guava, mango och passionsfrukt i kombination.  Ät som den är, i en lyxig smoothie eller på glassen, yoghurten, marängen....eller blanda med lite bubbel för en extraordinär variant av Bellini.    Vikt: 90 gramIngredienser: Kakaofruktkött Hållbarhet: Öppnad förpackning håller 1-3 dagar i kylskåp NäringsdeklarationNäringsvärde per 100gEnergi 251 kJ/ 60kcalFett 0g, varav mättat fett 0gKolhydrat 13g, varav sockerarter 8gProtein 1g, Salt 0g    
Slutsåld
Naturligt kakaopulver från Uganda
Naturligt kakaopulver från Uganda
129 kr
Ett naturligt kakaopulver? Precis så. Ett minimalt processat (icke alkaliserat) kakaopulver för att behålla alla naturliga smaker. Färgen är naturligt ljus och smaken är aromatisk med fruktiga toner. Perfekt till bakning! Vad är skillnaden mellan ett icke alkaliserat och ett alkaliserat pulver? Läs mer här Kan användas som ceremoniell kakao. Vikt: 220 gram.  
Hela kakaobönor rostade av Svenska Kakao
Rostade kakaobönor 250g
79 kr
Rostade kakaobönor i påse. Hållbart odlade, icke besprutade single origin kakao från Chantaburi, Thailand. Lättrostade bönor som kan utgöra ett nyttigt snacks eller energikick. Ät som de är, krossa och skala för att strö över gröt, glass eller smoothienEller testa att göra choklad. Mortla till en pasta och addera socker och blanda i en matberedare. Bred ut och låt stelna. Obs. Mal ej i kaffekvarn.  Kan användas som ceremoniell kakao. 
Slutsåld
Baka hemma med fin ekologisk bakchoklad
Bakningskit för chokladälskaren
479 kr
Ett presentkit eller startkit för den bakningsintresserade. - Riven & tempererad hantverkschoklad 500g för att göra desserter och praliner (70 % Dominikanska Republiken)- En mörk chokladkaka 50g (70% Dominikanska Republiken) för att bryta i  lyxiga chocolate chip cookies- Lättrostade kakaonibs 80g - Naturligt icke-alkaliserat kakaopulver, single origin från Uganda 220g

CHOKLAD FÖR BAKNING

TIPS OCH RÅD FRÅN SVENSKA KAKAO

Om du vill baka med choklad & kakao hemma kan du hitta ett generöst sortiment av lyxiga bakingredienser hos Svenska Kakao. Här kan du välja mellan mjölkchoklad, mörk choklad från olika ursprung och vit choklad av hög kvalitet. Vi har även ingredienser som kakaobönor, kakaonibs och naturligt kakaopulver. Unikt är att alla våra produkter är tillverkade av oss här på Österlen. All choklad är tillverkat från grunden och inte köpt av en industriell grossist i Europa som många andra alternativ på marknaden. Med bra råvaror som vi själv hämtat hem, med minimal ingredienslista och full transparens kan du vara säker på att chokladen du handlar är både av hög kvalitet men även producerat på ett hållbart och etiskt sätt.  

Att baka med choklad hemma är något som alla kan göra. Du behöver bara rätt ingredienser och det kan vi hjälpa dig med. Vårt sortiment innehåller choklad för hemmabakning av alla slag. Oavsett om du är amatörkock, konditor, pralinmakare eller bagare kan du skapa fantastiska chokladkreationer direkt hemma i ditt kök. Besök Svenska Kakao på vår hemsida eller i vår butik på Österlen.

MÖRK CHOKLAD

Mörk choklad är ett mångsidigt alternativ vid bakning med dess kraftiga, djupa och karaktäristiska smak. Ta del av vårt sortiment av mörk bakchoklad från olika ursprung och med olika procenthalt för att öka dina chanser att lyckas med bakverket. 

MJÖLKCHOKLAD

Mjölkchoklad ger en mild och krämig chokladsmak som passar utmärkt i både kakor, muffins och andra bakverk. Med sin söta och mjuka smak är mjölkchoklad ett populärt val bland både barn och vuxna. Mjölkchoklad kan användas som smaksättare i fyllningar, frostings eller som topping på dina bakverk. 

VIT CHOKLAD

Vit choklad är en fantastisk ingrediens att använda i bakverk och matlagning. Den har en söt smak som kan balanseras på många sätt. Kombinationen av vit choklad och annan typ av choklad kan också bli lyckad. Vi erbjuder högkvalitativ vit choklad för ditt bakverk.

NATURLIGT KAKAOPULVER

Till skillnad från vanligt kakaopulver har inte naturligt kakaopulver behandlats kemiskt. Det ger en mer naturlig kakaosmak. Att baka med naturligt kakaopulver ger en mer nyanserad och komplex kakaosmak till dina bakverk. Det är ett bra val för den som vill ha en mer sofistikerad och naturlig smakprofil på chokladfyllningar, kakor eller glasyrer.

PAY WITH CREDIT CARD I KLARNA I SWISH American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa