FRÅN KAKAOBÖNA TILL FIN CHOKLAD

Bean to bar - ett äkta chokladhantverk från Skåne

Vi beger oss ut på expeditioner till exotiska länder i jakten på unik kakao. Under kakaoträden träffar vi odlarna och skapar långsiktiga relationer. Säckar med bönor färdas till vår lilla fabrik på Österlen. 

Vår startpunkt är alltid kakaobönor. Kakaobönor med naturliga och unika smaker där vårt jobb är att locka fram dessa toner i chokladen vi tillverkar. Därför tillsätter vi minimalt med ingredienser och rostar bönorna ytterst lätt. Kompromisslöst och utan några genvägar. För en lyxigare smakupplevelse. 

Vi värnar om alla världsunika varianter av kakao och den ekonomiska tryggheten för kakaobönderna, två anledningar till varför vi valt att inte certifiera vår choklad. Efter våra kakaoresor är vi helt övertygade om att det är rätt väg att gå. Vi säkerställer istället schyssta villkor och obesprutad kakao på andra sätt. Läs mer här nedan om vår filosofi och ta del av våra sourcingrapporter där vi berättar mer om de producenter vi handlar vår kakao av.

KAKAOPRODUCENTER

Vi månar om att ha nära och långsiktiga samarbeten med våra odlare. Vi lägger vikt vid att besöka våra kakaoproducenter när vi får tillfälle för att säkra kvalitet, hållbarhet och goda relationer. Vi upprättar årligen våra sourcingrapporter för att du som kund kan få mer insikt i hur kakaon i din choklad odlats och hanterats.

Kokoa Kamili

Tanzania

Klicka här

Ucayali River Cacao

Peru

Läs mer

Semuliki Forest Cacao

Uganda

Läs mer

Öko Caribe

Dominikanska Republiken

Läs mer
PAY WITH CREDIT CARD I KLARNA I SWISH American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa