Steg-för-steg guide: Så här tillagar du en enkel ceremoniell kakao hemma

I detta blogginlägg har vi utforskat ceremoniell kakao, en antik ritual som har återupptäckts för att skapa djupare själslig koppling och upptäcka kakaons helande egenskaper. Att göra ceremoniell kakao innebär att använda 100% hållbart odlad choklad  på ett medvetet sätt för att bevara dess helande egenskaper. Vi har gett en steg-för-steg guide om hur man kan tillaga ceremoniell kakao hemma och nämnt några av de hälsosamma fördelarna såsom antioxidanter, energi och stresshantering. Att utföra denna vackra ritual kan ge många fördelar och hjälpa till att skapa en djupgående själslig upplevelse.
Ceremoniell kakao - en vacker ritual för att upptäcka kakaons speciella egenskaper och skapa djupare själslig koppling. Upptäck hur du enkelt kan tillaga ceremoniell kakao hemma och njuta av dess fördelar - Svenska Kakao

Ceremoniell kakao, eller "ceremonial cacao" på engelska, är en ritual som har sitt ursprung i antika mayakulturer och har återupptäckts och utvecklats under de senaste åren som en ceremoniell praktik för att uppnå djupare medvetenhet och själslig koppling. Ceremoniell kakao är ett sätt att använda kakaon på ett helande sätt, genom att använda dess egenskaper på ett medvetet sätt.

Så vad är Ceremoniell kakao och hur gör man det?  Ceremoniell kakao skiljer sig från vanlig kakao genom att den inte innehåller socker, mjölk eller andra ingredienser. Det är 100% kakaoböna som ingrediens och har bearbetats på ett sätt som bevarar dess helande egenskaper. För att göra ceremoniell kakao behöver du följande ingredienser:

  • Ceremoniell kakao (Choklad på 100% kakao eller kakaopulver men med choklad har du inte tagit bort något från kakaon utan har bevarat hela frukten)
  • Vatten eller växtbaserad mjölk (t.ex. mandelmjölk)
  • Sötning (valfritt, t.ex. agave, honung eller stevia)
  • Valfria kryddor (t.ex. kanel, ingefära, vanilj)

För att tillaga ceremoniell kakao börjar du med att hälla 2 matskedar 100% ceremoniell kakao (100% choklad utan tillsatser som lecitin eller kakaosmör)  i en kastrull. Tillsätt 2 koppar vatten eller växtbaserad mjölk och sätt på spisen på medelvärme. Rör om tills kakaon är helt upplöst och tillsätt sedan sötning och valfria tillsatser.

När kakaodrycken är klar häller du den i en kopp och dricker den långsamt och medvetet, med fokus på smaken och konsistensen. Många ceremoniella kakaoritualer inkluderar också meditation, sång och dans för att skapa en djupare anslutning till kakaon och dess helande egenskaper.

Ceremoniell kakao har många fördelar, inklusive att den är en naturlig energikälla, en kraftfull antioxidant, och en stödjande förebyggande av stress. Dessutom har kakaon visat sig ha positiva effekter på hjärt- och kärlhälsa och hjärnfunktion.

Köp din ceremonella kakaodryck här 

----------

Nyckelord: ceremoniell kakao, rå kakao, helande egenskaper, ritual, växtbaserad mjölk, antioxidanter, stresshantering, energi, själslig koppling, meditation.

PAY WITH CREDIT CARD I KLARNA I SWISH American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa