BAKCHOKLAD OCH KAKAOPULVER
- Premiumchoklad för att lyckas med bakningen hemma-
Höj nivån på dina desserter och bakverk med vår choklad för bakning. Tillverkat här på Österlen, spårbart, hållbart och etiskt producerat.
Fin bakchoklad & varm choklad 500g
249 kr
Upptäck fin bakchoklad tillverkad av högkvalitativa kakaobönor på chokladfabriken i Skåne. Välj mellan mörk choklad, mjölkchoklad, vit choklad och vegansk bakchoklad.
Vår choklad är unik då den tillverkas från grunden, bean to bar, av kakaobönor som vi hämtat hem från olika ursprung. Det betyder att allt tillverkas här i vår lilla fabrik på Österlen. Det betyder också att chokladen inte innehåller tillsatser som sojalecitin eller palmolja. Att vi in den mörka chokladen enbart har kakaobönor och socker som ingrediens och inte adderat extra råvaror som vanilj, vanillin eller kakaosmör.
Eftersom vi handlar kakaobönor från utvalda producenter vi känner kan vi även redogöra för vart kakaon vuxit, vem som odlat den, hur mycket som betalats och hur den fraktats till vår dörr. Full transparens med så mycket direktleverans som det bara går.
Chokladen är tempererad och riven och levereras i återförslutningsbar påse om 500 gram. Perfekt kvalitets choklad för bakning och att göra praliner. För att gjuta pralinskal kan ni behöva addera lite kakaosmör för choklad med låg fluiditet. Runt 5 % kakaosmör brukar vara lagom. Chokladen passar även utmärkt för att tillaga en lyxigare varm choklad. (Kan användas som ceremoniell kakao).
SORT
INFO
FLUIDITET
INGREDIENSER
Uganda 72%
Toner av bananbröd, apelsin & kanel
Kakaobönor,rörsocker
Peru 72%
Toner av ros, litchifrukt & peppar
Kakaobönor,rörsocker
Peru 85%
Toner av ros, litchifrukt & peppar
Kakaobönor,rörsocker
Tanzania 74%
Syltiga toner av russin, torkade fikon & körsbär
Kakaobönor,rörsocker
Thailand70%
Chokladiga toner av mango, citron och honung
Kakaobönor,rörsocker
Dark milk55%
Toner av nöt, honung & kola
Kakaobönor, rörsocker,kakaosmör, helmjölks-pulver
Vegan mylk54%
Vegansk mjölk-choklad på kokos
Kakaobönor, rörsocker,kokos, kakaosmör
Whitechocolate34%
Balanserad vit choklad som lyfter dina kreationer
Kakaosmör, rörsocker,helmjölk-pulver
Vegan whitechocolate30%
En vegansk vit choklad på kokos
Kakaosmör, rörsocker, kokos
Varm choklad på kakao - single origin 70%
129 kr
Chokladfabrikens egna signaturblandning. Vår populära drickchoklad gjord på riven 70% single origin choklad blandad med den perfekta mängden ekologiskt rörsocker från Brasilianska Native. Blanda med valfri varm mjölk och njut. Njut av en dryck med chokladiga toner av frukt, bär och honung.
Klicka här för vårt populära recept för lyxig varm choklad
Innehåller: kakaobönor, sockerKan innehålla spår av NÖT & MJÖLKVikt: 250 gram
Ursprung: Chantaburi Thailand eller Öko Caribe Dominikanska Republiken. Ursprunget varierar efter säsong och tillgång.
Näringsvärde per 100 g
Energi..2148 kJ/ 514 kcal, Fett..........................29,3 g, varav mättat fett.....17,8 g
Kolhydrat................51,5g, varav sockerarter..47 g
Protein......................5,9 g, Salt..............................0 g
Rostade kakaonibs
55 kr
Kakaonibs. Våra kakaobönor som vi rostar lätt och krossar till små bitar, nibs, här på chokladfabriken.
Högkvalitativa kakaobönor från handskördad kakaofrukter som fermenterats och torkats varsamt för att därefter rostas lätt innan de krossas till perfekta små bitar. En energiboost, full med antioxidanter och andra nyttigheter. Avnjut som de är eller strö på müslin, gröten, yoghurten, smoothies eller toppa på dessertglassen.
Vikt: 95 gram
Näringsvärde per 100 g
Energi.2373 kJ/ 610 kcal, Fett...........................55 g, varav mättat fett...33,5 g
Kolhydrat.................8,8 g, varav sockerarter..0,3 g
Protein..................11,1 g, Salt............................0 g
Färsk kakaofrukt från Ecuador
45 kr
Hur smakar en kakaofrukt? Alltså fruktköttet till kakaofrukten som annars blir till choklad tillsammans med bönorna.
Det smakar sött, tropiskt, som guava, mango och passionsfrukt i kombination.
Ät som den är, i en lyxig smoothie eller på glassen, yoghurten, marängen....eller blanda med lite bubbel för en extraordinär variant av Bellini.
Vikt: 90 gramIngredienser: Kakaofruktkött Hållbarhet: Öppnad förpackning håller 1-3 dagar i kylskåp
NäringsdeklarationNäringsvärde per 100gEnergi 251 kJ/ 60kcalFett 0g, varav mättat fett 0gKolhydrat 13g, varav sockerarter 8gProtein 1g, Salt 0g
Naturligt kakaopulver från Uganda
129 kr
Ett naturligt kakaopulver? Precis så. Ett minimalt processat (icke alkaliserat) kakaopulver för att behålla alla naturliga smaker. Färgen är naturligt ljus och smaken är aromatisk med fruktiga toner. Perfekt till bakning!
Vad är skillnaden mellan ett icke alkaliserat och ett alkaliserat pulver? Läs mer här
Kan användas som ceremoniell kakao.
Vikt: 220 gram.
Rostade kakaobönor 250g
79 kr
Rostade kakaobönor i påse. Hållbart odlade, icke besprutade single origin kakao från Chantaburi, Thailand. Lättrostade bönor som kan utgöra ett nyttigt snacks eller energikick. Ät som de är, krossa och skala för att strö över gröt, glass eller smoothienEller testa att göra choklad. Mortla till en pasta och addera socker och blanda i en matberedare. Bred ut och låt stelna. Obs. Mal ej i kaffekvarn.
Kan användas som ceremoniell kakao.
Bakningskit för chokladälskaren
479 kr
Ett presentkit eller startkit för den bakningsintresserade. - Riven & tempererad hantverkschoklad 500g för att göra desserter och praliner (70 % Dominikanska Republiken)- En mörk chokladkaka 50g (70% Dominikanska Republiken) för att bryta i lyxiga chocolate chip cookies- Lättrostade kakaonibs 80g - Naturligt icke-alkaliserat kakaopulver, single origin från Uganda 220g
Choklad till bakning - Svensktillverkad premiumchoklad
Här hittar du bakchoklad i både mörka och ljusa varianter som är perfekt att använda i all typ av bakning. Vi har bland annat tempererad och rivenchoklad från ursprung som Dominikanska Republiken, Peru, Tanzania och Uganda. Chokladen är tillverkad här på vår chokladfabrik, bean-to-bar, från kakaobönor som vi hämtat hem från dessa utvalda ursprung. Genom en långsam och varsam process görs chokladen och därefter är den färdig att användas och omvandlas till olika chokladkreationer. Oavsett om du ska baka en vacker chokladtårta, härliga chokladmuffins eller oemotståndliga brownies är vår rivana choklad perfekt att använda dig av. Fördelen med riven choklad är att du inte behöver hacka chokladen utan kan lägga den direkt i en skål för att smältas på nolltid. Även perfekt för pralintillverkning.Svenska Kakao vill vi inspirera till bakning med riktigt bra choklad. Med bra choklad blir resultatet bättre och därför erbjuder vi endast vår egna choklad som vi vet har hög kvalitet och som ger en underbar chokladsmak på det du bakar.