Österlenchoklad är vårt speciella varumärke för praliner.
Allt började nämligen för många år sedan när vi köpte den lilla pralinbutiken och chokladfabriken i Skåne-Tranås vid namn Österlenchoklad som i sin tur grundades 2004.

Med åren har vi växt, förändrat konceptet, skapat helt nya recept och använder numera helt andra råvaror. Men namnet har vi valt att behålla och det är fortfarande Österlenchoklad som många känner till oss som såväl lokalt som nationellt.

 

Vad är det då som är så speciellt med våra praliner?

För oss handlar det inte om färgglada, pompösa praliner i en snygg förpackning. Vårt fokus är på råvaror och smak. Vi vill att varje pralin skall ha en distinkt karaktär, en tydlighet i smak och med riktigt bra råvaror som grund. Pralinens yttre håller vi enkel, naturlig och minimalistisk. Inga färgsprakande kreationer som distraherar smaksinnet. Vi tycker att chokladen har en naturligt vacker färg när den får vara okonstlad.

 

Mer smak. Mer doft. Mer intensitet.

Vår närhet till natur och omgivande odlingar gör att vi har förmånen att kunna arbeta med äkta, lokala råvaror. Det är hela hallon i hallonpralinen, lavendelblomster i lavendelpralinen och riktig grädde i fyllningen. Färgämnen, färdiga puréer och syntetiska aromer är bannlysta från vårt fabrikskök. Varför? För att äkta råvaror ger bättre smak och smak är Österlenchoklads själ och hjärta.

…Och så använder vi ju enbart vår egenproducerade bean to bar choklad i alla praliner. Men det ser vi som en självklarhet.

 

Österlenchoklad fabrik. Rena naturliga praliner av högsta kvalitet
American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Visa