Praliner - Ett hantverk från Österlens chokladfabrik

Bean-to-bar chokladupplevelse på Österlenchoklad i Skåne-Tranås

Välkommen till Österlenchoklad i vackra Skåne-Tranås, där vi har förfinat konsten att tillverka hantverkspraliner sedan 2004. Med vår egentillverkade choklad, som vi stolt producerar "bean to bar" från kakaobönor hämtade från olika hörn av världen, skapar vi enastående chokladupplevelser. Men det är inte bara chokladen i sig som gör våra praliner så oemotståndliga – vi använder även lokala ingredienser från närliggande producenter för att förhöja smakerna. Med kryddor från Österlenkryddor, bär från Eriksgården, och lokalproducerade specialiteter som spettekaka, äppelmust och havtorn skapar vi smakkombinationer som är unika för vår region.

Varje pralin som lämnar vår fabrik är ett konstverk skapat av våra skickliga chokladmakare. Genom att tillverka dem för hand med omsorg och precision får vi fram en kvalitet och smak som inte kan jämföras med massproducerade alternativ. Du kan till och med få en glimt av vår tillverkningsprocess genom att besöka vår fabrik under vardagarna. Att se våra chokladmakare tillverka allt från choklad till ganache är en upplevelse i sig och ger dig en inblick i den omsorg vi lägger ned i varje pralin.

Våra praliner har fått erkännande på nationell och internationell nivå genom flera prestigefyllda priser. Med sina unika smakkombinationer och oemotståndliga kvalitet har de blivit ett måste för turister som besöker Österlen varje sommar. Att uppleva vår chokladfabrik och smaka på våra prisbelönta praliner blir en minnesvärd del av din resa till regionen.

Vi är stolta över att erbjuda en mängd olika pralinvarianter för att tillfredsställa alla smaklökar. Från rika och fylliga chokladbaser till fruktiga och kryddiga överraskningar – vi har något för alla. Oavsett om du föredrar en klassisk mörk choklad eller en len mjölkchoklad, kommer du att hitta din favorit bland vårt sortiment.

 

Så skynda att planera ditt besök till Österlenchoklad. Upptäck chokladens magiska resa från kakaobönor till färdiga praliner och fascineras av hantverket bakom varje bit. Att köpa med dig några praliner som souvenir är ett självklart val, så att du kan njuta av den utsökta smaken även efter att du har lämnat Österlen.

American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa