HANDLA CEREMONIELL CHOKLAD

- Svensktillverkad choklad till din ceremoni-

All ceremoniell choklad tillverkas bean to bar här på vår chokladfabrik i Skåne. Kakaon vi använder är testad för tungmetaller av producenterna och dessutom hållbart odlad och varsamt producerad. Eftersom vi handlar kakaobönorna från producenter vi känner till kan vi spåra kakaon och hur den hanterats (och av vem ) från en kakaofrukt på ett träd till chokladen i din hand.

Njut av en harmonisk stund med vår ekologiska ceremoniella kakao från Kokoa Kamili i Tanzania - enbart hållbart odlad kakao för en smakupplevelse i världsklass. Svenska Kakao Upptäck smaken av Afrika med vår högkvalitativa ceremoniella kakao från Kokoa Kamili - perfekt för att skapa en avkopplande atmosfär och bidra till en bättre miljö.
Hållbart odlad Ceremoniell Kakao från Tanzania I 100% Vegansk & utan socker
269 kr
Upplev den rika och krämiga smaken av vår ceremoniella kakao 100% från Kokoa Kamili i Tanzania. Denna utsökta choklad på enbart kakaobönor är hållbart odlad utan användning av bekämpningsmedel och består enbart av högkvalitativ kakao från vår producent Kokoa Kamili i Tanzania. Ingenting har adderats utan kakaobönorna har som enda ingrediens omvandlats till en krämig choklad rik på smak.  Med en mjuk fruktighet är vår ceremoniella kakao perfekt för att skapa en avkopplande och harmonisk atmosfär under dina ceremonier.  Vår kakao är också en idealisk produkt för dig som prioriterar hållbarhet och miljövänliga val. Genom att välja vår kakao till din kakaoritual stöder du en lokal producent och bidrar till en bättre och mer hållbar chokladindustri.  Köp vår ceremoniella kakao från Kokoa Kamili i Tanzania, en ren produkt som du kan lita på. Vikt: 500 gramLevereras finriven i återförslutningsbar kraftpapperspåseRegion/Producent: Tanzania, Kokoa KamiliBöntyp: TrinitarioSkördeår: 2022  Finriven extra mörk choklad.Ingredienser:  Kakaobönor. 100% kakao. Kan innehålla spår av NÖT & MJÖLK Näringsinnehåll: Näringsvärde, 100 g Energi...............2373kJ ........................610kcal Fett.........................55g varav mättat.......33,5g Kolhydrat...............8,8g varav socker........0,3g Protein...................11,1g Salt..........................0g
Slutsåld
Naturligt kakaopulver från Uganda
Naturligt kakaopulver från Uganda
129 kr
Ett naturligt kakaopulver? Precis så. Ett minimalt processat (icke alkaliserat) kakaopulver för att behålla alla naturliga smaker. Färgen är naturligt ljus och smaken är aromatisk med fruktiga toner. Perfekt till bakning! Vad är skillnaden mellan ett icke alkaliserat och ett alkaliserat pulver? Läs mer här Kan användas som ceremoniell kakao. Vikt: 220 gram.  
Prisbelönt mörk choklad 100 procent sockerfri Extra mörk choklad utan socker 100%
Extra mörk choklad 100% utan socker
59 kr
En extra mörk choklad, naturligt sockerfri, med intensiva toner av nötter, russin & torkade fikon.  Vår mörka choklad på 100 procent är tillverkad på endast en ingrediens - kakaobönor från Tanzania. Dessa handplockade kakaofrukter har jästs och torkats hos vår producent, Kokoa Kamili, med största noggrannhet och varsamhet. Därefter har de rostats lätt på vår chokladfabrik i Skåne där vi krossat, malt och knådat chokladen till perfektion. Resultatet är en synnerligen elegant, syrlig och fruktig choklad trots sina 100 procent.   Vikt: 50 gram   PRISERBronsmedalj i choklad EM, International Chocolate Awards 2018 Region/Producent: Tanzania, Kokoa Kamili* Böntyp: Trinitario Skördeår:  2023 Ingredienser: Kakaobönor   *Vi handlar bönorna av producenten Kokoa Kamili som har sin fermenteringsstation i den lilla byn Mbingu, en tolv timmars skumpig färd på dammiga grusvägar från Dar Es Salaam. Vi har samarbetat med Kokoa Kamili sedan 2016.
Rostade kakaonibs från rostade kakaobönor Kakaonibs av hög kvalitet från Svenska Kakao
Rostade kakaonibs
55 kr
Kakaonibs. Våra kakaobönor som vi rostar lätt och krossar till små bitar, nibs, här på chokladfabriken. Högkvalitativa kakaobönor från handskördad kakaofrukter som fermenterats och torkats varsamt för att därefter rostas lätt innan de krossas till perfekta små bitar.  En energiboost, full med antioxidanter och andra nyttigheter. Avnjut som de är eller strö på müslin, gröten, yoghurten, smoothies eller toppa på dessertglassen.  Vikt: 95 gram Näringsvärde per 100 g Energi.2373 kJ/ 610 kcal, Fett...........................55 g, varav mättat fett...33,5 g Kolhydrat.................8,8 g, varav sockerarter..0,3 g Protein..................11,1 g, Salt............................0 g
Fin ekologisk bakchoklad
Fin bakchoklad & varm choklad 500g
249 kr
Upptäck fin bakchoklad tillverkad av högkvalitativa kakaobönor på chokladfabriken i Skåne. Välj mellan mörk choklad, mjölkchoklad, vit choklad och vegansk bakchoklad.  Vår choklad är unik då den tillverkas från grunden, bean to bar, av kakaobönor som vi hämtat hem från olika ursprung. Det betyder att allt tillverkas här i vår lilla fabrik på Österlen. Det betyder också att chokladen inte innehåller tillsatser som sojalecitin eller palmolja. Att vi in den mörka chokladen enbart har kakaobönor och socker som ingrediens och inte adderat extra råvaror som vanilj, vanillin eller kakaosmör.  Eftersom vi handlar kakaobönor från utvalda producenter vi känner kan vi även redogöra för vart kakaon vuxit, vem som odlat den, hur mycket som betalats och hur den fraktats till vår dörr. Full transparens med så mycket direktleverans som det bara går.  Chokladen är tempererad och riven och levereras i återförslutningsbar påse om 500 gram. Perfekt kvalitets choklad för bakning och att göra praliner. För att gjuta pralinskal kan ni behöva addera lite kakaosmör för choklad med låg fluiditet. Runt 5 % kakaosmör brukar vara lagom. Chokladen passar även utmärkt för att tillaga en lyxigare varm choklad. (Kan användas som ceremoniell kakao).    SORT INFO FLUIDITET INGREDIENSER Uganda 72% Toner av bananbröd, apelsin & kanel Kakaobönor,rörsocker Peru 72% Toner av ros, litchifrukt & peppar Kakaobönor,rörsocker Peru 85%  Toner av ros, litchifrukt & peppar Kakaobönor,rörsocker Tanzania 74% Syltiga toner av russin, torkade fikon & körsbär Kakaobönor,rörsocker     Thailand70% Chokladiga toner av mango, citron och honung   Kakaobönor,rörsocker Dark milk55% Toner av nöt, honung & kola Kakaobönor, rörsocker,kakaosmör, helmjölks-pulver Vegan mylk54% Vegansk mjölk-choklad på kokos Kakaobönor, rörsocker,kokos, kakaosmör Whitechocolate34% Balanserad vit choklad som lyfter dina kreationer Kakaosmör, rörsocker,helmjölk-pulver Vegan whitechocolate30% En vegansk vit choklad på kokos Kakaosmör, rörsocker, kokos  
Slutsåld
Baka hemma med fin ekologisk bakchoklad
Bakningskit för chokladälskaren
479 kr
Ett presentkit eller startkit för den bakningsintresserade. - Riven & tempererad hantverkschoklad 500g för att göra desserter och praliner (70 % Dominikanska Republiken)- En mörk chokladkaka 50g (70% Dominikanska Republiken) för att bryta i  lyxiga chocolate chip cookies- Lättrostade kakaonibs 80g - Naturligt icke-alkaliserat kakaopulver, single origin från Uganda 220g
Hela kakaobönor rostade av Svenska Kakao
Rostade kakaobönor 250g
79 kr
Rostade kakaobönor i påse. Hållbart odlade, icke besprutade single origin kakao från Chantaburi, Thailand. Lättrostade bönor som kan utgöra ett nyttigt snacks eller energikick. Ät som de är, krossa och skala för att strö över gröt, glass eller smoothienEller testa att göra choklad. Mortla till en pasta och addera socker och blanda i en matberedare. Bred ut och låt stelna. Obs. Mal ej i kaffekvarn.  Kan användas som ceremoniell kakao. 

Vanliga frågor om ceremoniell choklad

Tungmetaller i choklad

Det är inte ovanligt att människor har frågor kring närvaron av tungmetaller i den kakao som används för att tillverka choklad. Särskilt inom den ceremoniella chokladproduktionen. Hos oss används kakaobönor från producenten Kokoa Kamili i Tanzania. En förtroendeskapande aspekt är att all deras kakao genomgår kontinuerliga tester

Trots detta är frågan om tungmetaller, särskilt kadmium, en viktig och aktuell fråga som ofta återkommer inom chokladindustrin. Med ökad medvetenhet om potentiella hälsorisker i samband med tungmetallhalter i livsmedel är det angeläget att förstå och övervaka dessa aspekter.  Vill du veta mer kan vi rekommendera ett program som vår branschkollega, Greg D'Alesandre från Dandelion Chocolate har medverkat i där han har djupdykt i denna spännande fråga: youtube.com/watch?v=W2YU101IM1s

Naturlig kakao - icke alkaliserad kakao


Kakaopulver är den torrsubstans som finns kvar efter att man pressat chokladen och extraherat kakaofettet. Om du inte gör något med det får du ett så kallat naturligt kakaopulver. Du kan även kemiskt processa pulvret för ett få ett alkaliserat kakaopulver vilket är den vanligaste varianten i handeln.

Naturligt kakaopulver förblir alltså obehandlat och behåller sin naturliga karaktär. Det kännetecknas av en ljusare brun färg och har en lägre pH-nivå. Eftersom det inte genomgår alkalisk behandling, behåller det fler egenskaper från själva kakaon, vilket resulterar i en mer distinkt smak i desserter eller drycker. 

Det alkaliserade kakaopulvret, även kallat Dutch Processed, har genomgått en behandling där en alkalilösning tillsätts. Denna process höjer pH-nivån och minskar surheten, vilket resulterar i en mörkare färg - från djupt rödbrun till nästan svart. Nivån av surhet och färg varierar beroende på graden av alkalisering som tillämpas. Alkaliserat kakaopulver används ofta för att ge chokladprodukter en jämnare smak och för att minska den naturliga syran i kakaon. 

Vad är Raw choklad? 

All choklad har uppnått temperaturer över 40 grader under jäsningsprocessen av kakaobönorna. Utan jäsning kan du inte få fram choklad. Detta gör att termen "rå choklad" i strikt mening inte existerar enligt definitionen. Däremot  kan man välja att rosta kakaobönorna efter jäsning och torkning. 

Det finns choklad som tillverkas från orostad kakao, även känd som "unroasted" eller "virgin chocolate". 

I vår choklad genomgår kakaobönorna en lätt rostning för att bevara de ljusare smaktonerna som finns i kakaon. Rostningsgraden påverkar smaken av chokladen avsevärt, och hur hårt man rostar sin kakao beror på chokladmakarens personliga preferenser och stil. Precis som i kaffevärlden finns det olika grader av rostning, från ljusrost till mellanrost och ibland riktigt hårt rostade varianter.

PAY WITH CREDIT CARD I KLARNA I SWISH American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa