HANDLA CEREMONIELL CHOKLAD

- Svensktillverkad choklad till din ritual-

All vår ceremoniella choklad tillverkas från böna till chokladkaka här på vår chokladfabrik i Skåne. Kakaon vi använder är noggrant testad för tungmetaller av våra producenter och odlas hållbart med stor omsorg. Eftersom vi handlar kakaobönorna direkt från producenter vi känner och litar på, kan vi spåra kakaon hela vägen – från en kakaofrukt på trädet till chokladen i din hand.

Detta säkerställer inte bara hög kvalitet utan också full transparens och respekt för hantverket.

Exclusive deal
Njut av en lugn stund med ekologisk ceremoniell kakao från Kokoa Kamili i Tanzania – hållbart odlad för en smakupplevelse i världsklass. Svenska Kakao. Njut av en harmonisk stund med vår ekologiska ceremoniella kakao från Kokoa Kamili i Tanzania - enbart hållbart odlad kakao för en smakupplevelse i världsklass. Svenska Kakao
Hållbart odlad Ceremoniell Kakao från Tanzania I 100% Vegansk & utan socker
från 299 kr 329 kr
En ren choklad för dina kakaoritualer, omsorgsfullt tillverkad i Sverige.Upplev den rika och fylliga smaken av vår ceremoniella kakao – 100 % från Kokoa Kamili i Tanzania. Ingenting har adderats utan kakaobönorna har som enda ingrediens omvandlats till en krämig choklad rik på smak. DOSERING Daglig dos: Om du använder cirka 25 g kakao per kopp (vilket motsvarar en mindre dos) räcker 500 g till 20 koppar. Ceremoniell dos: Om du använder cirka 40–50 g kakao per kopp (högre dos för ceremonier) räcker 500 g till 10–12 koppar. Levereras finriven i återförslutningsbar kraftpapperspåse
ceremoniell kakao med kryddor - Chai spice ceremonial cacao Njut av en lugn stund med ekologisk ceremoniell kakao från Kokoa Kamili i Tanzania – hållbart odlad för en smakupplevelse i världsklass. Svenska Kakao.
Smaksatt Ceremoniell Kakao från Tanzania I CHAI SPICE
329 kr
En ceremoniell kakao för dina kakaoritualer, omsorgsfullt tillverkad i Sverige. Upplev den rika och fylliga smaken av vår ceremoniella kakao från Kokoa Kamili i Tanzania, nu smaksatt med en balanserad kryddblandning av kanel, ingefära och nejlika. Denna lena och smakrika choklad är helt utan tillsatser – endast varsamt rostade kakaobönor som malts till en krämig konsistens, kompletterad med värmande kryddor för en djupare smakupplevelse. NÄRINGSVÄRDEN Per 100gramEnergi 2323kJ/596kcalFett 53g /varav mättat 32gKolhydrat 12g /varav socker 0.4gProtein 11gSalt 0g Ingredienser: Kakaobönor (minst 100%), kryddblandning (nejlika, ingefära, kanel)Kan innehålla spår av NÖT & MJÖLK Levereras finriven i återförslutningsbar kraftpapperspåse 500gram  
Lyxigt kakaote av kakaoskal Njut av kakaote från Österlen av Svenska Kakao
Kakaote - Exklusivt te på kakaoskal
79 kr
Kakaote är en unik produkt som vi tillverkar av kakaobönornas tunna skal som efter rostning, separeras från kakaobönan. En fruktig smak med mycket djup och en underbar doft av kakao.  Nu med större förpackning.   Innehåller: Rostad och krossad kakaoskal i cellofanpåseVikt: 200 gram  
Prisbelönt mörk choklad 100 procent sockerfri Extra mörk choklad utan socker 100%
Extra mörk choklad 100% utan socker
65 kr
En extra mörk choklad, naturligt sockerfri, med intensiva toner av nötter, russin & torkade fikon.  Vår mörka choklad på 100 procent är tillverkad på endast en ingrediens - kakaobönor från Tanzania. Dessa handplockade kakaofrukter har jästs och torkats hos vår producent, Kokoa Kamili, med största noggrannhet och varsamhet. Därefter har de rostats lätt på vår chokladfabrik i Skåne där vi krossat, malt och knådat chokladen till perfektion. Resultatet är en synnerligen elegant, syrlig och fruktig choklad trots sina 100 procent.   Vikt: 50 gram   PRISERBronsmedalj i choklad EM, International Chocolate Awards 2018 Region/Producent: Tanzania, Kokoa Kamili* Böntyp: Trinitario Skördeår:  2024 Ingredienser: Kakaobönor   *Vi handlar bönorna av producenten Kokoa Kamili som har sin fermenteringsstation i den lilla byn Mbingu, en tolv timmars skumpig färd på dammiga grusvägar från Dar Es Salaam. Vi har samarbetat med Kokoa Kamili sedan 2016.
Rostade kakaonibs från rostade kakaobönor Kakaonibs av hög kvalitet från Svenska Kakao
Rostade kakaonibs
59 kr
Kakaonibs. Våra kakaobönor som vi rostar lätt och krossar till små bitar, nibs, här på chokladfabriken. Högkvalitativa kakaobönor från handskördad kakaofrukter som fermenterats och torkats varsamt för att därefter rostas lätt innan de krossas till perfekta små bitar.  En energiboost, full med antioxidanter och andra nyttigheter. Avnjut som de är eller strö på müslin, gröten, yoghurten, smoothies eller toppa på dessertglassen.  Vikt: 95 gram Näringsvärde per 100 g Energi.2373 kJ/ 610 kcal, Fett...........................55 g, varav mättat fett...33,5 g Kolhydrat.................8,8 g, varav sockerarter..0,3 g Protein..................11,1 g, Salt............................0 g
Hela kakaobönor rostade av Svenska Kakao
Rostade kakaobönor 250g
89 kr
Rostade kakaobönor i påse. Hållbart odlade, icke besprutade single origin kakao från Chantaburi, Thailand. Lättrostade bönor som kan utgöra ett nyttigt snacks eller energikick. Ät som de är, krossa och skala för att strö över gröt, glass eller smoothienEller testa att göra choklad. Mortla till en pasta och addera socker och blanda i en matberedare. Bred ut och låt stelna. Obs. Mal ej i kaffekvarn.  Kan användas som ceremoniell kakao. 
Slutsåld
Naturligt kakaopulver från Uganda
Naturligt kakaopulver från Uganda
129 kr
Ett naturligt kakaopulver? Precis så. Ett minimalt processat (icke alkaliserat) kakaopulver för att behålla alla naturliga smaker. Färgen är naturligt ljus och smaken är aromatisk med fruktiga toner. Perfekt till bakning! Vad är skillnaden mellan ett icke alkaliserat och ett alkaliserat pulver? Läs mer här Kan användas som ceremoniell kakao. Vikt: 220 gram.  

Vanliga frågor om ceremoniell choklad

Tungmetaller i choklad

Det är inte ovanligt att människor har frågor kring närvaron av tungmetaller i den kakao som används för att tillverka choklad. Särskilt inom den ceremoniella chokladproduktionen. Hos oss används kakaobönor från producenten Kokoa Kamili i Tanzania. En förtroendeskapande aspekt är att all deras kakao genomgår kontinuerliga tester

Trots detta är frågan om tungmetaller, särskilt kadmium, en viktig och aktuell fråga som ofta återkommer inom chokladindustrin. Med ökad medvetenhet om potentiella hälsorisker i samband med tungmetallhalter i livsmedel är det angeläget att förstå och övervaka dessa aspekter.  Vill du veta mer kan vi rekommendera ett program som vår branschkollega, Greg D'Alesandre från Dandelion Chocolate har medverkat i där han har djupdykt i denna spännande fråga: youtube.com/watch?v=W2YU101IM1s

Naturlig kakao - icke alkaliserad kakao


Kakaopulver är den torrsubstans som finns kvar efter att man pressat chokladen och extraherat kakaofettet. Om du inte gör något med det får du ett så kallat naturligt kakaopulver. Du kan även kemiskt processa pulvret för ett få ett alkaliserat kakaopulver vilket är den vanligaste varianten i handeln.

Naturligt kakaopulver förblir alltså obehandlat och behåller sin naturliga karaktär. Det kännetecknas av en ljusare brun färg och har en lägre pH-nivå. Eftersom det inte genomgår alkalisk behandling, behåller det fler egenskaper från själva kakaon, vilket resulterar i en mer distinkt smak i desserter eller drycker. 

Det alkaliserade kakaopulvret, även kallat Dutch Processed, har genomgått en behandling där en alkalilösning tillsätts. Denna process höjer pH-nivån och minskar surheten, vilket resulterar i en mörkare färg - från djupt rödbrun till nästan svart. Nivån av surhet och färg varierar beroende på graden av alkalisering som tillämpas. Alkaliserat kakaopulver används ofta för att ge chokladprodukter en jämnare smak och för att minska den naturliga syran i kakaon. 

Vad är Raw choklad? 

All choklad har uppnått temperaturer över 40 grader under jäsningsprocessen av kakaobönorna. Utan jäsning kan du inte få fram choklad. Detta gör att termen "rå choklad" i strikt mening inte existerar enligt definitionen. Däremot  kan man välja att rosta kakaobönorna efter jäsning och torkning. 

Det finns choklad som tillverkas från orostad kakao, även känd som "unroasted" eller "virgin chocolate". 

I vår choklad genomgår kakaobönorna en lätt rostning för att bevara de ljusare smaktonerna som finns i kakaon. Rostningsgraden påverkar smaken av chokladen avsevärt, och hur hårt man rostar sin kakao beror på chokladmakarens personliga preferenser och stil. Precis som i kaffevärlden finns det olika grader av rostning, från ljusrost till mellanrost och ibland riktigt hårt rostade varianter.

PAY WITH CREDIT CARD I KLARNA I SWISH American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa