KAKAOCEREMONI

Ta din kakaoceremoni till en ny nivå med vår rena ceremoniella kakao från Kokoa Kamili i Tanzania.

Vår ceremoniella choklad är skapad för att förhöja dina meditationer och chokladyoga-stunder med en fyllig och krämig chokladupplevelse.

Köp ceremoniell kakao och skapa en harmonisk atmosfär under dina rituella stunder. Varje kopp är en njutning som dessutom bidrar till en hållbar kakaohandel och bevarar en lokal hantverksproduktion på Österlen.

FLER CHOKLADPRODUKTER FÖR KAKAOCEREMONIER

Njut av en harmonisk stund med vår ekologiska ceremoniella kakao från Kokoa Kamili i Tanzania - enbart hållbart odlad kakao för en smakupplevelse i världsklass. Svenska Kakao Upptäck smaken av Afrika med vår högkvalitativa ceremoniella kakao från Kokoa Kamili - perfekt för att skapa en avkopplande atmosfär och bidra till en bättre miljö.
Hållbart odlad Ceremoniell Kakao från Tanzania I 100% Vegansk & utan socker
269 kr
Upplev den rika och krämiga smaken av vår ceremoniella kakao 100% från Kokoa Kamili i Tanzania. Denna utsökta choklad på enbart kakaobönor är hållbart odlad utan användning av bekämpningsmedel och består enbart av högkvalitativ kakao från vår producent Kokoa Kamili i Tanzania. Ingenting har adderats utan kakaobönorna har som enda ingrediens omvandlats till en krämig choklad rik på smak.  Med en mjuk fruktighet är vår ceremoniella kakao perfekt för att skapa en avkopplande och harmonisk atmosfär under dina ceremonier.  Vår kakao är också en idealisk produkt för dig som prioriterar hållbarhet och miljövänliga val. Genom att välja vår kakao till din kakaoritual stöder du en lokal producent och bidrar till en bättre och mer hållbar chokladindustri.  Köp vår ceremoniella kakao från Kokoa Kamili i Tanzania, en ren produkt som du kan lita på. Vikt: 500 gramLevereras finriven i återförslutningsbar kraftpapperspåseRegion/Producent: Tanzania, Kokoa KamiliBöntyp: TrinitarioSkördeår: 2022  Finriven extra mörk choklad.Ingredienser:  Kakaobönor. 100% kakao. Kan innehålla spår av NÖT & MJÖLK Näringsinnehåll: Näringsvärde, 100 g Energi...............2373kJ ........................610kcal Fett.........................55g varav mättat.......33,5g Kolhydrat...............8,8g varav socker........0,3g Protein...................11,1g Salt..........................0g
Slutsåld
Naturligt kakaopulver från Uganda
Naturligt kakaopulver från Uganda
129 kr
Ett naturligt kakaopulver? Precis så. Ett minimalt processat (icke alkaliserat) kakaopulver för att behålla alla naturliga smaker. Färgen är naturligt ljus och smaken är aromatisk med fruktiga toner. Perfekt till bakning! Vad är skillnaden mellan ett icke alkaliserat och ett alkaliserat pulver? Läs mer här Kan användas som ceremoniell kakao. Vikt: 220 gram.  
Prisbelönt mörk choklad 100 procent sockerfri Extra mörk choklad utan socker 100%
Extra mörk choklad 100% utan socker
59 kr
En extra mörk choklad, naturligt sockerfri, med intensiva toner av nötter, russin & torkade fikon.  Vår mörka choklad på 100 procent är tillverkad på endast en ingrediens - kakaobönor från Tanzania. Dessa handplockade kakaofrukter har jästs och torkats hos vår producent, Kokoa Kamili, med största noggrannhet och varsamhet. Därefter har de rostats lätt på vår chokladfabrik i Skåne där vi krossat, malt och knådat chokladen till perfektion. Resultatet är en synnerligen elegant, syrlig och fruktig choklad trots sina 100 procent.   Vikt: 50 gram   PRISERBronsmedalj i choklad EM, International Chocolate Awards 2018 Region/Producent: Tanzania, Kokoa Kamili* Böntyp: Trinitario Skördeår:  2023 Ingredienser: Kakaobönor   *Vi handlar bönorna av producenten Kokoa Kamili som har sin fermenteringsstation i den lilla byn Mbingu, en tolv timmars skumpig färd på dammiga grusvägar från Dar Es Salaam. Vi har samarbetat med Kokoa Kamili sedan 2016.
Rostade kakaonibs från rostade kakaobönor Kakaonibs av hög kvalitet från Svenska Kakao
Rostade kakaonibs
55 kr
Kakaonibs. Våra kakaobönor som vi rostar lätt och krossar till små bitar, nibs, här på chokladfabriken. Högkvalitativa kakaobönor från handskördad kakaofrukter som fermenterats och torkats varsamt för att därefter rostas lätt innan de krossas till perfekta små bitar.  En energiboost, full med antioxidanter och andra nyttigheter. Avnjut som de är eller strö på müslin, gröten, yoghurten, smoothies eller toppa på dessertglassen.  Vikt: 95 gram Näringsvärde per 100 g Energi.2373 kJ/ 610 kcal, Fett...........................55 g, varav mättat fett...33,5 g Kolhydrat.................8,8 g, varav sockerarter..0,3 g Protein..................11,1 g, Salt............................0 g
Fin ekologisk bakchoklad
Fin bakchoklad & varm choklad 500g
249 kr
Upptäck fin bakchoklad tillverkad av högkvalitativa kakaobönor på chokladfabriken i Skåne. Välj mellan mörk choklad, mjölkchoklad, vit choklad och vegansk bakchoklad.  Vår choklad är unik då den tillverkas från grunden, bean to bar, av kakaobönor som vi hämtat hem från olika ursprung. Det betyder att allt tillverkas här i vår lilla fabrik på Österlen. Det betyder också att chokladen inte innehåller tillsatser som sojalecitin eller palmolja. Att vi in den mörka chokladen enbart har kakaobönor och socker som ingrediens och inte adderat extra råvaror som vanilj, vanillin eller kakaosmör.  Eftersom vi handlar kakaobönor från utvalda producenter vi känner kan vi även redogöra för vart kakaon vuxit, vem som odlat den, hur mycket som betalats och hur den fraktats till vår dörr. Full transparens med så mycket direktleverans som det bara går.  Chokladen är tempererad och riven och levereras i återförslutningsbar påse om 500 gram. Perfekt kvalitets choklad för bakning och att göra praliner. För att gjuta pralinskal kan ni behöva addera lite kakaosmör för choklad med låg fluiditet. Runt 5 % kakaosmör brukar vara lagom. Chokladen passar även utmärkt för att tillaga en lyxigare varm choklad. (Kan användas som ceremoniell kakao).    SORT INFO FLUIDITET INGREDIENSER Uganda 72% Toner av bananbröd, apelsin & kanel Kakaobönor,rörsocker Peru 72% Toner av ros, litchifrukt & peppar Kakaobönor,rörsocker Peru 85%  Toner av ros, litchifrukt & peppar Kakaobönor,rörsocker Tanzania 74% Syltiga toner av russin, torkade fikon & körsbär Kakaobönor,rörsocker     Thailand70% Chokladiga toner av mango, citron och honung   Kakaobönor,rörsocker Dark milk55% Toner av nöt, honung & kola Kakaobönor, rörsocker,kakaosmör, helmjölks-pulver Vegan mylk54% Vegansk mjölk-choklad på kokos Kakaobönor, rörsocker,kokos, kakaosmör Whitechocolate34% Balanserad vit choklad som lyfter dina kreationer Kakaosmör, rörsocker,helmjölk-pulver Vegan whitechocolate30% En vegansk vit choklad på kokos Kakaosmör, rörsocker, kokos  
Slutsåld
Baka hemma med fin ekologisk bakchoklad
Bakningskit för chokladälskaren
479 kr
Ett presentkit eller startkit för den bakningsintresserade. - Riven & tempererad hantverkschoklad 500g för att göra desserter och praliner (70 % Dominikanska Republiken)- En mörk chokladkaka 50g (70% Dominikanska Republiken) för att bryta i  lyxiga chocolate chip cookies- Lättrostade kakaonibs 80g - Naturligt icke-alkaliserat kakaopulver, single origin från Uganda 220g
Hela kakaobönor rostade av Svenska Kakao
Rostade kakaobönor 250g
79 kr
Rostade kakaobönor i påse. Hållbart odlade, icke besprutade single origin kakao från Chantaburi, Thailand. Lättrostade bönor som kan utgöra ett nyttigt snacks eller energikick. Ät som de är, krossa och skala för att strö över gröt, glass eller smoothienEller testa att göra choklad. Mortla till en pasta och addera socker och blanda i en matberedare. Bred ut och låt stelna. Obs. Mal ej i kaffekvarn.  Kan användas som ceremoniell kakao. 

Vad är en kakaoceremoni?

Kakaoceremoni är en ritual där deltagarna förbereder och dricker en varm chokladdryck med intention, närvaro och respekt. Det handlar om att skapa en meditativ och medveten atmosfär där man kan gå in i en djupare inre resa. Ceremoniell kakao har blivit populärt som en form av självsökningspraktik, där man kan utforska sitt inre landskap, öppna hjärtat och stärka förbindelsen med sig själv, naturen och det högre medvetandet

Ceremoniell kakao är en speciell typ av chokladdryck, tillverkad av hållbart odlad kakao av hög kvalitet. Den skiljer sig från vanlig konsumtionskakao genom sin ursprungsspårbarhet, kvalitet och hållbara odling utan bekämpningsmedel. Kakaon är noga utvald för sin rika smak och odlas med respekt för naturen och det lokala ekosystemet, vilket gör den till ett ansvarsfullt och hållbart val.

HÅLLBART ODLAD

Kakaon har odlats hållbart och etiskt

TRANSPARENS

Kakaon går att spåra från odlare till choklad

SINGLE ORIGIN

All kakao kommer från ett ursprung

Orolig för Tungmetaller i choklad?

Vi tillverkar vår choklad från kakaobönor och vi handlar vår kakao från producenter vi känner eller som vi personligen besökt. Därför kan vi ha full transparens genom hela processen. Därför kan vi berätta vart kakaon kommer ifrån, hur den har odlats och behandlats, hela vägen från kakaofrukt till färdig chokladprodukt. Detta är ytterst ovanligt i en branch där många inte vill eller kan redogöra för kakaons ursprung i sin choklad.

Det mycket vanligt är att chokladvarumärken köper en färdig choklad som någon annan tillverkat och därför är informationen oftast knapphändig.

Prova att fråga leverantörer om de verkligen tillverkat chokladen som de marknadsför i sin egen fabrik, om de vet vart kakaon kommer ifrån, vem som odlat den och hur den exempelvis jästs och torkats så kommer du snart att märka att svaren inte längre är så tydliga trots certifieringar och gröna märkningar.

Många undrar även om tungmetaller i kakaon som vi använder. Just i den ceremoniella chokladen använder vi kakao från producenten Kokoa Kamili i Tanzania. All deras kakao är kontinuerligt testade och de har inga problem med tungmetaller i sina odlingar. 

Men frågan om tungmetaller som kadmium är en viktigt och aktuell fråga som ofta återkommer. Vill du veta mer kan vi rekommendera ett program som vår branschkollega, Greg D'Alesandre från Dandelion Chocolate har medverkat i där han har djupdykt i denna spännande fråga: youtube.com/watch?v=W2YU101IM1s

PAY WITH CREDIT CARD I KLARNA I SWISH American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa