
KAKAOCEREMONI
Ta din kakaoceremoni till en ny nivå med vår rena ceremoniella kakao från Kokoa Kamili i Tanzania.
Vår ceremoniella choklad är skapad för att förhöja dina meditationer och chokladyoga-stunder med en fyllig och krämig chokladupplevelse.
Köp ceremoniell kakao och skapa en harmonisk atmosfär under dina rituella stunder. Varje kopp är en njutning som dessutom bidrar till en hållbar kakaohandel och bevarar en lokal hantverksproduktion på Österlen.
FLER CHOKLADPRODUKTER FÖR KAKAOCEREMONIER












Vad är en kakaoceremoni?
Kakaoceremoni är en ritual där deltagarna förbereder och dricker en varm chokladdryck med intention, närvaro och respekt. Det handlar om att skapa en meditativ och medveten atmosfär där man kan gå in i en djupare inre resa. Ceremoniell kakao har blivit populärt som en form av självsökningspraktik, där man kan utforska sitt inre landskap, öppna hjärtat och stärka förbindelsen med sig själv, naturen och det högre medvetandetCeremoniell kakao är en speciell typ av chokladdryck, tillverkad av hållbart odlad kakao av hög kvalitet. Den skiljer sig från vanlig konsumtionskakao genom sin ursprungsspårbarhet, kvalitet och hållbara odling utan bekämpningsmedel. Kakaon är noga utvald för sin rika smak och odlas med respekt för naturen och det lokala ekosystemet, vilket gör den till ett ansvarsfullt och hållbart val.
HÅLLBART ODLAD
Kakaon har odlats hållbart och etiskt
TRANSPARENS
Kakaon går att spåra från odlare till choklad
SINGLE ORIGIN
All kakao kommer från ett ursprung
Orolig för Tungmetaller i choklad?
Vi tillverkar vår choklad från kakaobönor och vi handlar vår kakao från producenter vi känner eller som vi personligen besökt. Därför kan vi ha full transparens genom hela processen. Därför kan vi berätta vart kakaon kommer ifrån, hur den har odlats och behandlats, hela vägen från kakaofrukt till färdig chokladprodukt. Detta är ytterst ovanligt i en branch där många inte vill eller kan redogöra för kakaons ursprung i sin choklad.
Det mycket vanligt är att chokladvarumärken köper en färdig choklad som någon annan tillverkat och därför är informationen oftast knapphändig.
Prova att fråga leverantörer om de verkligen tillverkat chokladen som de marknadsför i sin egen fabrik, om de vet vart kakaon kommer ifrån, vem som odlat den och hur den exempelvis jästs och torkats så kommer du snart att märka att svaren inte längre är så tydliga trots certifieringar och gröna märkningar.
Många undrar även om tungmetaller i kakaon som vi använder. Just i den ceremoniella chokladen använder vi kakao från producenten Kokoa Kamili i Tanzania. All deras kakao är kontinuerligt testade och de har inga problem med tungmetaller i sina odlingar.
Men frågan om tungmetaller som kadmium är en viktigt och aktuell fråga som ofta återkommer. Vill du veta mer kan vi rekommendera ett program som vår branschkollega, Greg D'Alesandre från Dandelion Chocolate har medverkat i där han har djupdykt i denna spännande fråga: youtube.com/watch?v=W2YU101IM1s