8 tips på aktiviteter med barn under sportlovet på Österlen

8 tips på aktiviteter med barn under sportlovet på Österlen

Sportlovet är en fantastisk tid att spendera med familjen och skapa minnen tillsammans. Om du planerar att spendera din lediga tid på Österlen med dina barn finns det många aktiviteter att välja mellan. Här är 8 tips på vad ni kan göra under sportlovet på Österlen med era barn.

  1. Chokladprovning på Österlenchoklad

En av de mest populära aktiviteterna på Österlen är chokladprovning på Österlenchoklad. Ta med dina barn till chokladfabriken där ni kan prova olika sorters choklad och lära er om tillverkningsprocessen.

  1. Ales stenar

Besök Ales stenar med dina barn och utforska Sveriges egen Stonehenge. Här kan ni lära er om historien bakom denna mystiska plats och uppleva den fantastiska utsikten över havet.

  1. Lekplatsen på Eriksgården

Eriksgården har en stor lekplats där barnen kan ha kul och leka under sportlovet. Lekplatsen är designad för barn i alla åldrar och har olika typer av lekredskap.

  1. Sandhammarens strand

Ta en promenad på Sandhammarens strand med dina barn och upplev den vackra naturen på Österlen. Stranden är känd för sina höga sanddyner och kristallklara vatten.

  1. Fika på Olof Viktors

Olof Viktors är ett populärt fik på Österlen. Ta med dina barn hit och prova deras läckra bakverk, bullar, surdegsbröd och räkmackor. Fiket har en mysig atmosfär som gör det till en perfekt plats att koppla av på.

  1. Ät lunch på Jord & bord

Jord & Bord är en restaurang som serverar mat gjord av lokala råvaror. Ta med dina barn hit och prova deras läckra enkla luncher som är fulla av smaker från Österlen.

  1. Handla hantverksborstar på Borstakongen i Onslunda

Besök Borstakongen och låt dina barn uppleva hur hantverksborstar görs. Här kan ni handla borstar av hög kvalitet tillverkade av lokala hantverkare.

     8. Fika, ät en pizza och njut av sveriges godaste croissanter på Örum119 

Det här stället landar ni på efter en promenad vid Kåseberga och Ales stenar. Mumsar på en surdegspizza, köper hem (enligt oss) Sveriges godaste croissanter och handlar något vackert i deras inredningsbutik. Och de har hantverksglass också. 

Sammanfattningsvis, Österlen är en fantastisk plats att besöka under sportlovet med dina barn. Ni kan prova choklad, utforska historiska platser, leka på lekplatsen, njuta av naturen, fika på mysiga fik och restauranger och köpa hantverksprodukter. Så vad väntar du på? Ta med dina barn på en oförglömlig resa till Österlen under sportlovet!

PAY WITH CREDIT CARD I KLARNA I SWISH American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa