Vad kan man göra på Österlen under vintern? Tips på härliga matupplevelser.

Österlen, en idyllisk plats på Skånes östra kust. Även under vintern finns det många matställen att upptäcka på Österlen. Här är några tips på restauranger och caféer som är värda att besöka.
Foto: Vija Priedite

Österlen, en idyllisk plats på Skånes östra kust. Även under vintern finns det många matställen att upptäcka på Österlen. Här är några tips på restauranger och caféer som är värda att besöka.

  1. Österlenchoklad - Vår egna lilla plats på jorden. Om du vill värma upp dig efter en promenad i den kalla vinterluften, är Österlenchoklad en perfekt plats att besöka. Vi serverar varm choklad och du kan även göra en egen chokladprovning. Ett måste för de riktiga chokladälskarna.

  2. Österlenkryddor - Denna butik är en dröm för alla kryddfantaster. Här kan du köpa olika kryddor och hantverksglass. Smaka på deras goda kreationer medan du bläddrar bland hyllorna med olika kryddor.

  3. Örum119 - Detta ställe erbjuder både pizza, hantverksglass och magiskt goda croissanter som båda är väl värda ett besök. 

  4. Le petit bistrot i Ystad - Om du vill uppleva en bit av Paris mitt i Skåne, är Le petit bistrot i Ystad platsen att besöka. Här serveras genuin franskinspirerad mat. Mat som är enkelt, gott och tillagad omsorg. 

  5. Köpmangatan 6 - Denna lilla bistro är perfekt för både lite god mat och barhäng. Du kan även sova över om du vill ta ett glas vin och inte vill köra he,. De har en underbar trädgård under sommartid men det är lika mysigt på vintern där du njuter av en avslappnad atmosfär som gör det till en perfekt plats att umgås med vänner och familj.

  6. Härden matstudio - Detta ställe är en hemma hos-restaurang som serverar utsökt mat. Härden matstudio ligger i ett mysigt hus och maten tillagas på plats, så det är en unik upplevelse som inte bör missas. 

  7. Jord & Bord i Örnahusen - Om du vill ha en unik vegetarisk matupplevelse med fokus på lokala råvaror är Jord & Bord ett bra val. Här serveras mat som är tillagad med råvaror från trakten. Finns även ett café där du kan sitta och njuta av ett bakverk eller en bulle till ditt kaffe. 

  8. Tryffelsvinet i Kivik - Tryffelsvinet är en plats där du kan uppleva en touch av Italien. Här serveras mat som är inspirerad av det italienska köket och du kan njuta av god mat och ett brett urval av italienska viner. Såklart inkluderas tryffel i flera maträtter. Inte alltid öppet under vintertid men kolla under sportlov och högtider. 

Sammanfattningsvis finns det många platser att utforska på Österlen under vintern. Oavsett om du vill ha en varm dryck eller en gourmetupplevelse, så finns det något för alla. Så ta på dig en varm jacka och bege dig ut för att utforska dessa fantastiska matställen på Österlen.

 

 

Retalerade termer:

Österlen, Skåne, Österlen mat, Österlen tips, Österlen sevärdheter, Österlen boende, Österlen weekend, Österlen mathantverk, Österlen matproducenter, Österlen delikatesser, Österlen gårdsbutiker, Österlen charkuterier, Österlen ost, Österlen restauranger, Österlen matupplevelser, Österlen bistro, Österlen michelin, Österlen fiskrestaurang, Österlen vegetarisk, Österlen utflyktsmål, Österlen natur, Österlen cykla, Österlen vandringsleder, Österlen konst, Österlen trädgårdar, Österlen fik, Österlen glass,, Österlen pizza, Österlen café, Österlen brunch, Österlen sommarkrog

PAY WITH CREDIT CARD I KLARNA I SWISH American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa