Bean to bar steg 5: Skalning

Nästa steg är att ta bort det tunna, fiberrika skalet från den rostade kakaobönan. Vi krossar kakaobönorna till små bitar och använder luft för att ta bort det lättare skalet (husk) från den tyngre eller kärnan (kakaonibs).
Kakaonibs som separerats från kakaohusk. Bild från produktionen på Svenska Kakao, Österlen

Nästa steg är att ta bort det tunna, fiberrika skalet från den rostade kakaobönan. Vi krossar kakaobönorna till små bitar och använder luft för att ta bort det lättare skalet (husk) från den tyngre eller kärnan (kakaonibs). Att ta bort allt skal är av betydelse eftersom det kan leda till bismaker i chokladen. Kakaonibsen är därefter redo för att omvandlas till choklad medan skalet kan användas till te eller ibland till trädgårdskompost.

PAY WITH CREDIT CARD I KLARNA I SWISH American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa