Hur tempererar man choklad. Chokladmakarnas enkla knep för att lyckas med tempereringen.
Att temperera choklad är en viktig process av flera anledningar. För det första resulterar det i ...
Vad är ceremoniell kakao?
Ceremoniell kakao är kakao som används för ceremonier och som är av renaste kvalitet där bönorna ...
Upptäck Ceremoniell Kakao - Hållbart odlad 100% mörk ceremoniell kakao-choklad från Svenska Kakao
Ceremoniell kakao är en urgammal dryck med rötter i forntida kulturer. Det har återupptäckts och ...
Mörk choklad utan socker – en hälsosam njutning!
Utan socker är choklad en riktig hälsoprodukt. Kakaobönor är rika på antioxidanter som hjälper ti...
Bean to bar steg 8: Temperering och slutprodukt
Det sista steget innan chokladen är helt klar som produkt är temperering. Tempereringen är en inv...
Bean to bar steg 7: Conchning
Att concha chokladen innebär i praktiken att chokladmassan knådas och luftas i värme under en vis...
Bean to bar steg 6: Malning av kakaon till chokladmassa
Omvandlingen av kakaonibs till choklad börjar med att de små rostade bitarna av kakaobönor mals t...
Bean to bar steg 5: Skalning
Nästa steg är att ta bort det tunna, fiberrika skalet från den rostade kakaobönan. Vi krossar kak...
Bean to bar steg 4: På fabriken, sortering & rostning
Först sorterar vi varje kakaoböna för hand för att säkerställa kvalitet och rätt storlek. Efter d...
Bean to bar steg 3: Torkning av jästa kakaobönor
Torkningen är det sista steget innan kakaobönorna skeppas vidare till vår fabrik på Österlen. Tor...