Choklad tillverkas av kakao som kommer från kakaofrukten. Choklad tillverkas alltså från en frukt! Vilket inte många känner till.
När den plockas som en färsk frukt smakar den väldigt lite choklad och väldigt mycket som en tropisk frukt. Likt en blandning av passionsfrukt, litchifrukt och söt mogen mango.
När man öppnar en kakaofrukt får man ut en klase av kakaobönor omgärdat av vitt fruktkött.
Det är detta vita fruktkött man kan pressa ut och få kakaofruktspuré eler juice.
Vad kan man då göra med färsk kakaofrukt?
Ät som den är - naturens godaste dessert.
Njut av en tropisk fruktpuré och skeda som den är. Gott och sött. Naturens egna dessert.
Frukosthjälten - kakaofruktsmoothie, kakaofruktsyoghurt, kakaofruktsgröt
Blanda i yoghurten, gröten eller i smoothien. Blir ännu godare med kombinationen av kakaonibs som extra topping.
Kakaofrukt i en cocktail - Kakaobellini
Gör en Bellinivariant och häll i lite kakaopuré i botten av ett champagneglas och toppa med champagne eller torr prosecco. Rör om och servera.
Gör en kakaopavlova med maräng, grädde, kakaofrukt och kakaonibs
På vår chokladfabrik är Kakaopavlovan en populär dessert.
Baka ett gäng stora maränger (gärna med chokladswirl). Halvera och spritsa först mjukvispad grädde och sen kakaofruktspuré. Toppa med kakaonibs.