Recept på chokladtryffel - Vit choklad med saffran och rostad kokos

Dessa chokladtryfflar kommer garanterat att bli en uppskattad del av ditt festliga bakverk och kommer att imponera på dina nära och kära med sin förföriska kombination av vit choklad, saffran och rostad kokos
Recept på chokladtryffel - Vit choklad med saffran och rostad kokos

Ljuvligt goda chokladtryfflar med vit choklad och saffran och chokladfabrikens egna hemliga touch som gör hela skillnaden, rostad kokos. Tar lite tid att göra då massan behöver stelna i kylen ett par timmar men relativt enkla att göra och väl värda att vänta på. 

 

INGREDIENSER

- 300 g vit kvalitetschoklad

- 1 dl vispgrädde

- 1/2 g saffran (Vi rekommenderar vår favoritsaffran från Österlensaffran. Du kan då halvera mängden för samma smak och dessutom är den etiskt framställd)

- Zest från 1 ekologisk citron

- 50 g normalsaltat smör, rumsvarmt 

- 1 dl riven kokos som du varsamt rostat på en torr panna till flingorna fått lite färg.

GÖR TRYFFLARNA SÅHÄR:

  1. Börja med att grovhacka chokladen eller börja med en finriven choklad, gärna tempererad.
  2. I en kastrull, koka upp grädde och saffran. Ta bort kastrullen från värmen och låt det svalna något. Tillsätt den grovhackade chokladen och rör om så att den smälter.
  3. Tillsätt zest från citronen och det rumsvarma smöret. 
  4. Använd en elvisp för att vispa ingredienserna tills smöret är väl blandat. Låt smeten svalna och täck den sedan med plastfolie. Ställ in i kylskåpet och låt den stelna i cirka 3 timmar.
  5. När smeten har stelnat, forma små tryfflar och rulla dem sedan i rostade kokosflingor. 

 

PAY WITH CREDIT CARD I KLARNA I SWISH American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa