Ljuvligt goda chokladtryfflar med vit choklad och saffran och chokladfabrikens egna hemliga touch som gör hela skillnaden, rostad kokos. Tar lite tid att göra då massan behöver stelna i kylen ett par timmar men relativt enkla att göra och väl värda att vänta på.
INGREDIENSER
- 1 dl vispgrädde
- 1/2 g saffran (Vi rekommenderar vår favoritsaffran från Österlensaffran. Du kan då halvera mängden för samma smak och dessutom är den etiskt framställd)
- Zest från 1 ekologisk citron
- 50 g normalsaltat smör, rumsvarmt
- 1 dl riven kokos som du varsamt rostat på en torr panna till flingorna fått lite färg.
GÖR TRYFFLARNA SÅHÄR:
- Börja med att grovhacka chokladen eller börja med en finriven choklad, gärna tempererad.
- I en kastrull, koka upp grädde och saffran. Ta bort kastrullen från värmen och låt det svalna något. Tillsätt den grovhackade chokladen och rör om så att den smälter.
- Tillsätt zest från citronen och det rumsvarma smöret.
- Använd en elvisp för att vispa ingredienserna tills smöret är väl blandat. Låt smeten svalna och täck den sedan med plastfolie. Ställ in i kylskåpet och låt den stelna i cirka 3 timmar.
- När smeten har stelnat, forma små tryfflar och rulla dem sedan i rostade kokosflingor.