Recept: En lyxig varm choklad

Ett recept för den perfekta varma chokladen. Hemligheten är att blanda både kakaopulver och riven choklad och att addera en liten nypa salt. Prova så får du se.
Recept: Varm choklad deluxe

Receptet på en god varm choklad. Denna klassiska dryck som kan tillagas på många olika vis. 
Du kan använda dig av ett kakaopulver som du rör ut med valfri mjölkbas med lite socker. En annan variant är att använda sig av riven mörk choklad som på samma vis smälts ut i varm mjölk. Med denna metod kommer du få en fylligare dryck då choklad naturligt innehåller kakaofett som annars reducerats från ett kakaopulver. Ofta har du även lite sötning i chokladen beroende på vilken procenthalt du väljer att tillaga den varma chokladen på.

Hemligheten bakom den perfekta varma chokladen tycker vi ligger i att kombinera båda dessa metoder. I vårt chokladcafé på Österlen har vi något som vi kallar Fabrikens Drickchoklad där vi kommit fram till den perfekta varm chokladblandningen enligt oss. Det har blivit en populär dryck på menyn som du nu även kan köpa färdigblandad och färdigsötad i webbshoppen. 
Eller testa vårt recept nedan. Du kan då testa att tillaga den varma chokladen på olika ursprung genom att använda våra färdigrivna choklad

 

Recept för två koppar varm choklad

Ingredienser 

3 msk Kakaopulver

3 msk Mörk choklad (minst 70%)

1 msk socker

En nypa salt

6 dl Mjölk (kan bytas mot valfri växtbaserad mjölkbas för en vegansk variant )

1/2 tsk Vaniljpulver

 

För den noggranna: En kökstermometer
För de vuxna: En skvätt mörk rom och du har den perfekta kvällsdrycken.

Såhär gör du

  1. Finriv den mörka chokladen så att du har cirka 3 msk.
  2. Blanda med kakaopulver, salt, och vaniljpulver
  3. Vispa ut blandningen i en kastrull med en skvätt av mjölken så att du får en flytande kräm.
  4. Häll på resten av mjölken och värm på medelhög värme.
  5. Viktigt att inte mjölken börjar koka. Därför brukar vi mäta temperaturen. 70 grader är en perfekt varm choklad-temperatur.
  6. Toppa gärna med en klick grädde eller en skvätt rom för de vuxna i sällskapet.

 

PAY WITH CREDIT CARD I KLARNA I SWISH American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa