Upptäck Ceremoniell Kakao - Hållbart odlad 100% mörk ceremoniell kakao-choklad från Svenska Kakao

Ceremoniell kakao är en urgammal dryck med rötter i forntida kulturer. Det har återupptäckts och vunnit popularitet i modern tid som ett verktyg för ceremonier, meditation, självsökning och personlig utveckling. Men vad är egentligen ceremoniell kakao och varför väljer allt fler att inkludera det i sina ritualer och ceremonier? I det här blogginlägget kommer vi att utforska världen av ceremoniell kakao och dess betydelse, samt hur du kan göra din egen ceremoniella kakao med hållbart odlad 100% mörk ceremoniell kakao-choklad från Svenska Kakao.
ceremonial cacao - ceremoniell kakao tillverkad från 100% kakaobönor i Sverige. Hantverkschoklad från Österlen by Svenska Kakao

Ceremoniell kakao är en urgammal dryck med rötter i forntida kulturer. Det har återupptäckts och vunnit popularitet i modern tid som ett verktyg för ceremonier, meditation, självsökning och personlig utveckling. Men vad är egentligen ceremoniell kakao och varför väljer allt fler att inkludera det i sina ritualer och ceremonier? I det här blogginlägget kommer vi att utforska världen av ceremoniell kakao och dess betydelse, samt hur du kan göra din egen ceremoniella kakao med hållbart odlad 100% mörk ceremoniell kakao från Svenska Kakao.

Vad är ceremoniell kakao?
Ceremoniell kakao är en speciell typ av chokladdryck som tillverkas på hållbart odlad kakao. Det skiljer sig från vanlig konsumtionskakao genom sin kvalitet, att den är hållbart odlad och att man kan härleda dess ursprung samt att den är hållbart odlad utan bekämpningsmedel. Ceremoniell kakao tillverkas av kakaobönor som är kända för sin höga kvalitet och rika smak. Den odlas ofta med respekt för naturen och det lokala ekosystemet, vilket gör den till ett hållbart alternativ.

Varför ceremoniell kakao?
Ceremoniell kakao används som en ritual där deltagarna förbereder och dricker den varma drycken med intention, närvaro och respekt. Det handlar om att skapa en meditativ och medveten atmosfär där man kan gå in i en djupare inre resa. Ceremoniell kakao har blivit populärt som en form av självsökningspraktik, där man kan utforska sitt inre landskap, öppna hjärtat och stärka förbindelsen med sig själv, naturen och det högre medvetandet.

Hur gör man ceremoniell kakao?
Att göra ceremoniell kakao är en enkel och meditativ process. Här är en grundläggande steg-för-steg-guide:

Steg 1: Välj kvalitets-kakao: För att göra ceremoniell kakao av hög kvalitet är det viktigt att välja en 100% mörk choklad av hållbart odlade kakaobönor från ett bra ursprung. 

Steg 2: Förberedelse: Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en kastrull eller en värmetålig skål.

Steg 3: Uppvärmning: Tillsätt vatten och önskade kryddor som exempelvis nejlika, kardemumma, kanel och ingefära till kastrullen eller skålen med choklad och värm det på låg värme, rör om med en visp tills chokladen har smält och blandat sig väl med vattnet. 

Genom att använda hållbart odlad 100% mörk ceremoniell kakao-choklad från Svenska Kakao i ceremonin, kan man också känna sig trygg i att man använder en kakaovara som är producerad med respekt för naturen och det lokala ekosystemet. Det innebär att man kan njuta av ceremonin med vetskapen om att man stödjer en mer hållbar och ekologiskt ansvarsfull kakaoproduktion.

PAY WITH CREDIT CARD I KLARNA I SWISH American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa