Vad är ceremoniell kakao?

Ceremoniell kakao är kakao som används för ceremonier och som är av renaste kvalitet där bönorna valts ut, odlats hållbart utan bekämpningsmedel och där kakaon kommer från ett och samma ursprung.  
ceremonial cacao made from cacao beans - hand made in Österlen, Sweden

Ceremoniell kakao är kakao som används för ceremonier och som är av renaste kvalitet där bönorna valts ut, odlats hållbart utan bekämpningsmedel och där kakaon kommer från ett och samma ursprung.  

Drycken tillreds genom att krossa kakaobönor och mortla dem med vatten och andra ingredienser som kan inkludera kryddor, socker, mjölk eller honung. Sedan kokas det tills det blir en tjock, krämig dryck. Det kan serveras varmt eller kallt.Det är ett traditionellt sätt att dricka kakao på och som har ceremoniell kakao har använts i ritualer i Sydamerika under århundraden. 

Kakao är en naturlig ingrediens som har använts i tusentals år för att tillverka choklad och andra livsmedel. Det är rikt på antioxidanter, mineraler och vitaminer.

Klicka här för att se produkter och recept för ceremoniell kakao

 

PAY WITH CREDIT CARD I KLARNA I SWISH American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa